KÖYLÜLER TEPKİLİ!

KÖYLÜLER TEPKİLİ!

DOĞANCA, HASBEY ve ACIPINAR köyleri etrafında satışa sunulan arsalar kamuoyunda dikkatle izleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

 Demirağ OSB bölgesinde Özelleştirme İdaresi tarafından blok halinde satışa çıkarılan üç arazi şehrin gündeminde. Bu arazilerin yaklaşık olarak biri 550 hektar (5.500 dönüm) diğeri 770 hektar (7.700 dönüm) olduğu öğrenildi.

İlanda ki ihale geçici teminat bedellerine göre birisinin muhammen bedeli 20 milyon lira diğeri 25 milyon lira OSB içindeki arazi ise 400 bin lira olarak belirlenmiş. Şu anki duruma göre yaklaşık olarak dönümünü 3.650 TL den satışa çıktığı bilgilerine ulaşıldı.

11 OCAK SALI GÜNÜ ihalenin yapılacağı ve burasının başkasına geçmesi durumunda DEMİRAĞ OSB'nın genişlemesine engel teşkil edeceği yorumları yapılıyor.

SİVAS'ın geleceği için hayatiyet taşıyan bu arazilerin VALİLİK, BELEDİYE ve STSO tarafındabn acilşen alınması bekleniyor. Fiyatı fazla olmayan bir bedel olduğu bilinirken, olası bir oldu bitti ile burasının başkasına satılmasının OSB gelişimine engel teşkil edeceği ihtimalini de göz önüne alarak, bu arazinin SİVAS halkında kalması için acilen bir düşünce geliştirerek, bu arazilerin devlet tarafından alınması zaruret olarak görülüyor.

 



Anahtar Kelimeler: KÖYLÜLER TEPKİLİ!