KRAL GÖLÜ TURİZME KAZANDIRILMALI!

KRAL GÖLÜ TURİZME KAZANDIRILMALI!

Dünya tarihinin en büyük İmparatorluklarından olan HİTİTLER´in tarihte bilinen tek gölleri olan SUPPİTASU, görenleri kendine hayran bırakıyor.GÖLÜ duyarak gelip ziyaret eden bir gurup doğa tutkunu, bu tür güzelliklerin değerlendirilmesi gerektiğini ifade

SPHM ÖZEL HABER

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük İmparatorluklarından biri olan HİTİT´lerin tarihte bilinen tek gölleri olan SUPPİTASSU, Sivas´ta bulunuyor. Hitit İmparatorlarının, gelip ibadet ettikleri gölün yanı başında bir de ibadethane bulunuyor.Sivas´ın kültür ve turizmine kazandırılması gereken göl ile ilgili bir çalışmanın yapılmaması eleştiriliyor. Sadece Türkiye ve Sivas için değil, dünya için de çok önemli bir göl olan 1900 rakımlı SUPPİTASSU´nun, git gide balçık ve kumlarla dolup yok olmaya doğru gittiği biliniyor.

SUPPİTASSU´yu duyarak il dışından ve İl içinden gölü ziyarete gelen doğa ve tarih tutkunu, İŞ Adamı Nuri TOYGUN, Dr. İsmail POLAT,İş Adamı Enver ÇAM, Prof. Dr. Tevfik GÜVENAL ve İnş. MÜH. Tacettin KEPENEK güzel bir gün geçirdiler.

KULMAÇ DAĞLARI´nın doruğunda 2021 rakımlı tarihi ?KRAL YOLU?nu da inceleyen konuklar, buradan çok etkilendiklerini ve mutlaka tekrar kalabalık ekiplerle gelip burada kamp yapacaklarını dile getirdiler.

Gölün acilen uzmanlar gözetiminde, balçık ve kumlardan temizlenerek turizme kazandırılmasının elzem olduğu da görülürken, yetkililerin hala ne için adım atmadıkları ise hayret ve üzüntü ile karşılanıyor.

ALTINYAYLA ve ULAŞ arasında bulunan Kral Gölü,aynı zamanda göçmen kuşların da dinlenme yeri olarak biliniyor.