Tarih: 25.01.2015 22:04

Kral Öldü Yaşasın Yeni Kral!

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistan Kralı Abdullah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Amerika ve İngiltere’nin sadık müttefiki olan Kral Abdullah, ülke topraklarını Amerika askerlerine açtı. İsrail’in Filistin katliamına sessiz kaldı. Osmanlı’dan kalan eserleri yıktırdı.Mısır’daki darbeye sahip çıkarak Sisi’ye büyük maddi destek sağladı.

Suudi Arabistan yasa büründü. Amerika’nın sadık dostu ve müttefiki Kral Abdullah 90 yaşında vefat etti. Lükse tutkunluğu ile bilinen Kralın cenazesi sade bir törenle defnedildi. Amerika başta olmak üzere pek çok ülke taziye açıklamasında bulundu.

Kral Abdullah’ın ölümünün ardından tahta kardeşi, Veliaht Prens 79 yaşındaki Salman Bin Abdülaziz geçti.2011 yılından beri Savunma Bakanlığı görevini yerine getiren Kral Salman’ın 90 yaşında vefat eden Kral Abdullah gibi sıkı bir Vahabi olduğu ve bu geleneği sürdüreceği belirtiliyor.

Yeni Kral’ın da eski Kral Abdullah gibi aynı siyasi çizgiyi devam ettireceği Uluslar arası diplomatlarca dile getiriliyor. Kral Abdullah’ın ölümüne yas tutan Arabistan, yeni Krala biat etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —