KIZILIRMAK´a Devlet El Atmalı

KIZILIRMAK´a Devlet El Atmalı

Sivas Belediyesi´nin KIZILIRMAK´ın üstesinden gelemeyeceği biliniyor. Kızılırmak´ın da MARMARAY gibi Devlet Projesi olması bekleniyor.

Sivaslılar KIZILIRMAK´ın bir devlet projesi olması kanaatlerini her fırsatta dile getiriyorlar.  Bu hayal için MARMARAY akıllara gelirken, bu projenin bir ayağının da Sivas´ta gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Türkiye MARMARAY´dan sonra Kanal İstanbul ile dudak uçuklatan başarılara imza atıyor. Marmaray´ı yüzünün akı ile başaran Türkiye, şimdilerde Kanal İstanbul için yoğun çalışmalar içerisinde. Türkiye bu iki altın projeyi hayata geçirme becerisini gösterirken, üçüncü dev adımın Kızılırmak olması gerektiği vurgulanıyor. Kızılırmak´ın MARMARAY gibi büyük bir ufuk ile ele alınması durumunda, Sivas´ı ve Orta Anadolu´yu abad edeceği vurgulanıyor. Kızılırmak´ın aynı zamanda Osmanlı´nın yitik projelerinden biri olduğunu ifade eden araştırmacılar, bu hayalin artık ete kemiğe bürünme vaktinin çoktan geldiğini vurguluyorlar.

Avrupa ülkelerinin, içlerinden geçen ırmakları nasıl dizginledikleri ortada iken Türkiye´nin de Kızılırmak´ı dizginleme vaktinin çoktan geldiğini belirten Sivaslılar, artık zaman kaybetmeden Kızılırmak için çaba sarfedilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU´na mutlaka ama mutlaka KIZILIRMAK hayalinin anlatılması gerektiğini isteyen Sivas halkı, bu ırmağın projelendirilmesi durumunda İç Anadolu´daki göçü dizginleyebileceğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler:
sefilix
14.01.2016 18:37:49
yok belediyemiz yapsın olmaz. şimdi diğer vekillerde gelir karman çorman olur işler. bizimkiler yeter