Küçük Prensi Nereye Hazırlıyorlar?

Küçük Prensi Nereye Hazırlıyorlar?

Senaryosunu Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ ve Mehmet BAKIR’ın yazdığı, üniversitenin geleceği isimli oyunda değişik hamleler gözlerden kaçmıyor. Üniversite yönetiminde başarısız olan bu ekip Hüseyin YILMAZ’ı vekillik için hazırlayarak, gelecek

Senaryosunu Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ ve Mehmet BAKIR’ın yazdığı, üniversitenin geleceği isimli oyunda değişik hamleler gözlerden kaçmıyor. Üniversite yönetiminde başarısız olan bu ekip Hüseyin YILMAZ’ı vekillik için hazırlayarak, gelecek planları yapıyorlar. İkinci planı da ihmal etmeyen ekibin Ertan BUYRUK’u da rektörlük için hazırladıkları belirtiliyor.

 Büyük hayallerle Üniversite rektörlüğüne hazırlanan ve seçimi alan Faruk KOCACIK, gerek üniversite camiasında gerekse şehirde hayal kırıklıkları ile anılmaya devam ediyor. Adaletli ve entelektüel bir yönetim düşüncesi ile her kesimin desteğini alan KOCACIK ve ekibinin, İlyas DÖKMETAŞ’tan bile kötü bir yönetim sergiledikleri üniversite kaynaklarınca ifade ediliyor.

Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun seçimi kaybetmesi sonrasında, yeni projelerle üniveritedeki etkinliklerini kaybetmek istemeyen BAKIR, KOCACIK ve YILMAZ yeni ataklar içinde oldukları gelen bilgiler arasında.

Muhafazakâr öğretim üyelerine mobbingin bu dönem eksik olmadığı bilinmesine rağmen İlahiyatçı Hüseyin YILMAZ’ı vekillik için hazırladıkları iddia ediliyor. Özellikle Hüseyin YILMAZ’ın Ak Parti ile arayı iyi tutma yoluna giderek partinin ağır toplarından Ekrem ERDEM ile iyi ilişkiler kurduğu gelen bilgiler arasında.

Hüseyin YILMAZ’ın vekiiilik hesaplarının tutmaması durumunda B Planı olarak Ertan BUYRUK’u hazırlayan ekip, BUYRUK’un ya kurulacak İkinci Üniversiteye ya Cumhuriyet Üniversitesine Rektör olarak hazırladıkları belirtiliyor.

Ertan BUYRUK ve Hüseyin YILMAZ’ın, Mehmet BAKIR, Ferit KOÇOĞLU, Hüseyin SARI, Ali ERKUL ve Faruk KOCACIK için çok önemli olduğunu iddia eden üniversite kaynakları bu ikilinin önünün açılması demek kendi etkinliklerinin de devamı olacağını vurguluyorlar.

Özellikle Hüseyin YILMAZ’ın yerelde Ak Partililer ile iyi ilişkiler içerisinde olmasının, gelecekte vekillik ve rektörlük hesapları nedeniyle olduğunu ifade ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Faruk KOCACIK veya Mehmet BAKIR ile ilintili hiç kimseyi atamayacağına dikkat çeken siyasi analistler, Hüseyin YILMAZ’ın bu bağlamda ismini öne çıkararak Rektörlük yarışına gireceği ve olası atanması bir durumda da, bu ekibin etkinliğinin bir dört yıl daha süreceği konuşuluyor.

Sivas’ta tanınan ve en son “kombilerinize bakım yaptırın” açıklaması ile sık sık tv ve gazetelerde boy gösteren BUYRUK’un da rektörlük ve rektör yardımcılığı için hazırlandığı lakin bunun imkansız olduğu dile getiriliyor.