Yıllar, Yıllar, Yıllar Geçti!

Yıllar, Yıllar, Yıllar Geçti!

Yazın sıcaklar nedeniyle sahaya inerek üstün çalışmalar içerisine girmeyen İl Kültür Müdürlüğü´nün, köy şenliklerini ilgiyle izlediği gözlemleniyor.Şehirde zerrece bir kültürel hareketlilik yaşanmazken, SİVAS´ta artık değişimin elzem olduğu vurgulanıyor.

 

Yaklaşık 10 yıldı aşkın bir zamandır İl Kültür ve Turizm Müdürü olan Kadir PÜRLÜ, şehrin kültürel varlığına katkı sunmadan yılları geçirmeyi sürdürüyor. Sivas´ın bir kültür şehri olmadığı lakin olması yönünde bir gayret gerekirken, İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ´nün bu yönde bir çalışmalar silsilesi gerçekleştirememesi eleştiri alıyor.

Sivas´ı köy kültürüne hapseden ve gelen bürokratları ?Burası Bir Kültür Şehridir? diye yanıltan PÜRLÜ´nün, ivedi gayretler gösteremeyeceğini belirten kültür insanları, PÜRLÜ´nün şehri köy kültürüne boğduğunu vurguluyorlar.

10 Yılı aşkın bir zamandır Kültür Müdürü olmasına rağmen, ortaya dev çalışmalar koyamayan PÜRLÜ´nün çalışmamak için gösterdiği bu çaba ise anlaşılamıyor.Pürlü ile geçen yılların kayıp yıllar olduğu ifade edilirken, siyasilerin de bunda paylarının olduğu belirtiliyor.

Düzenlenen Kitap Günleri´nde dahi İl Kültür Müdürlüğü ortaya bir icraat koyamazken, asıl işi kitap ve kültür olan devasa birlikteliğin bu başarısızlığının biran önce sonlandırılması bekleniyor.

Turizmin ?T?sinin dahi olmadığı şehirde, Kültürün ?K?sinin de can çekiştiği belirtiliyor.

Vali GÜL´ün bu nemelazımcılığa müdahale ederek "çalışmama üzerine kurulu düzeni bozması" bekleniyor...



Anahtar Kelimeler: KÜLTÜR Kışa Hazır