Kültürde Yaprak Kımıldamıyor

Kültürde Yaprak Kımıldamıyor

Sivas kültürel anlamda çıtayı bir türlü yükseltemiyor. Eğitim ve yetişme alanları kültürün dışında olan isimlerle kültürel vizyonun nasıl belirleneceği merak ediliyor.

 

Türkiye 2013 vizyonuna hazırlanırken, kültürel anlamda Sivad´In bu vi

Sivas Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi kültür birimlerinin 90´lı yılların hantal yapısından kendilerini alamamaları eleştiriliyor.

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ´nün, on yıldır Müdürlük koltuğunu koruyup, şehrin şifrelerini çözerek günü kurtardığını ifade eden pek çok Sivaslı, hıdırellezde yumurta kırıp, ateşten zıplama, şenliklerde boy gösterme haricinde Kültür Müdürlüğünün ne yaptığının bilinmediğini gözlemleniyor.

Cumhuriyet Ünivesristesi de keza öyle. Pek çok kültür müdavimi tarafından kurulan CÜSAM´ı (CÜ Sivas Kültürel Araştırmalar Merkezi) bile geliştiremeyen Üniversite yönetiminin kültürel duruşu ise sıfırın altında olarak biliniyor.

CÜSAM´ın da, diğer merkezler gibi ölü bir merkeze dönüştürülmesinin Sivas adına büyük bir kayıp olduğu vurgulanırken,şehir üniversite birlikteliğinin de böylece birilerince baltalandığı iddia ediliyor.

İl Kültür Müdürlüğü ve C.Üniversitesinin kültürel duruşu tam anlamıyla bir biriyle başarısızlıkta örtüşürken, Sivas Belediyesi´nin kültürel adımı ise kamuoyunda sert tepki çekmeye başladı.

Sami AYDIN yönetiminin en zayıf halkalarından biri olan Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN´ın uhdesinde bulunan kültür işlerinin, ortaya bir farkındalık koyamadığı biliniyor.

Belediye Başkanı Sami AYDIN´ı, kültürel konularda yanlış yönlendirdiği konuşulan ÖZAYDIN´ın, kültür ve eğitimi sıradanlaştıran yaklaşımlarının faturasının, bizzat AYDIN´a yansıyacağını bilip bilmediği ise merak ediliyor.

Sivas üç boyutlu olarak kültürde bir ivme yakalayamazken, kültür sorumlularının kasaba kültürü türünden yavanlıklarla şehri oyaladıkları görülüyor.