Kültürü Yaşat ki İnsan Yaşasın!

Kültürü Yaşat ki İnsan Yaşasın!

Türkülerin, acıların, hasretlerin, sevinçlerin adeta merkezi olan NUMUNE HASTANESİ Sivas´ın hafızası olarak biliniyor. Göğe uzanan ağaçlarıyla, hatıralar geçidi olarak bilinen Numune Hastanesinin yeniden elden geçirilip, anlamının daha da derinleştirilere

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS NUMUNE (Millet) HASTANESİ, Sivaslıların adeta ortak hatıra ormanı gibi yerli yerinde duruyor. Doğumların, ölümlerin, ameliyatların, hasretlerin türkülerin, ağıtların nakış nakış duvarlarına sindiği bu şehir arşivi, SİVASLILAR için çok şey anlatması yanı sıra aynı zamanda birkaç neslin de geçmiş manifestosu durumunda.

Tarihi anlam bakımından da tescilli olan bu yapının, etrafındaki apartmanlarla da insan unsuru ölçeğindeki uyumu dikkatlerden kaçmıyor. Şehirde ender rastlanan bahçesi ve çevresel uyumu ile felsefi bir anlam ifade eden NUMUNE HASTANESİ´nin yeniden restore edilerek yeni yapılması planlanan cami ile bütünleştirilmesi bekleniyor.

Üst tarafa yapılacak olan cami ve bu binanın uyumu için acele etmeden bir yarışma da düzenlenerek uluslar arası bir proje düşüncesi ile ele alınarak değerlendirilmesinin daha şehirsel olacağı yorumları yapılıyor.

Sivas cami kültürünün en güzel örneklerinden biri olan ULU CAMİ türü bir projenin de pekala düşünülebileceği ifade edilirken, onca dikey ucube yerine burasının yatay bir rayiha ile insan unsurunun en güzel örneklerini ortaya koymasının mümkün olduğu vurgulanıyor.

Sebilci Ebubekir PARLAK´ın vefat eden eşi AYŞE hürmetine su dağıttığı, ünlü SİVAS TÜRKÜSÜ ?Hastanenin Kapısına Kar Doldu?nun hayat bulduğu bu yapının MÜFTÜLÜK olarak da dizaynının da düşünülmesi bekleniyor.