...
Değirmende "keşik" bekleyenler gece köme köme ateş yakarlardı. Kara kara tencerelerde, tereyağlı bulgur pilavı pişirirlerdi. Lavaş ekmek arasına koyup bana da vermekte idiler.
Tecer Dağı yakını köylerden KÜPELİ köylüler var idi hatırlamaktayım. Bağdaş kurup akşam yemek yiyip değirmen sırası gözetmekte idiler. "KÜPELİ ÇÖREĞİ" dedikleri bir ekmek verdiler bana tadı enfes idi. Su ile yesen bile et yemiş gibi olurdun. Şimdi aynı çöreği yapmaktalar mı bilmem ancak bildiğim dünyanın en güzel çöreğidir bence.
Peynir koyup arasına yerlerdi.
Hatta babamı çağırdım ?baba biraz daha çörek iste ben utandım dedim?, babam ?oğlum utanmana hacet yok git iste hepsini bile verirler? dedi. İstedim yine verdiler yedikçe yedim ben..
Tecer Dağı Gıcım Gıcım Gıcılar/ Kirkor DEĞİRMENCİYAN (SİVAS POSTASI)