Kutlu Doğum Popülizmi

Kutlu Doğum Popülizmi

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle pek çok program düzenlenirken, konuşmacıların Hz. Peygamberi anlatma çabaları değişik düşünceleri akla getirdi. Hz. Peygamberin hayat felsefesinin ne kadar içselleştirildiği ise merak konusu.

 

Kutlu Doğum Haftasının bir popülizm fırtınasına neden olmasından korkuluyor. Hz. Peygamberin örnek yaşamının ne kadar içselleştirildiği merak edilirken, eline mikrofonu alan pek çok İlahiyatçı ve İmam Hatipin, Hz. Peygamberi anlatma çabası değişik düşünceleri de akla getirdi. Hz. Peygamberin anlaşılması iktiza ederken, O'nun anlatılması yönündeki cılız gayretlerin bir netice verip vermeyeceği merak ediliyor.

Son yıllarda değişik kutlama versiyonlarına rastlanırken, bunun popüler kültürün bir parçası haline doğru dönüştürülmesinden korkuluyor.

Hz. Peygamberin adaleti, hoşgörüsü, örnek yaşamı, kul hakkı ve hakkaniyetinin fert fert içselleştirilmesi gerekirken, salon toplantılarına hapsedilen birkaç saatın ne anlama geldiği anlaşılamıyor.

Makam ve mevki için çırpınan, kul hakkı yemede yarışan, bir yerlere gelmek için el etek öpüp, paranın ve egonun kölesi olan çağımız insanın, bir haftaya yayılan Kutlu Doğum programlarından bir hisse alıp almayacağı merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Kutlu Doğum Popülizmi