Kutsal Cumartesi Ayinleri Sürüyor

Kutsal Cumartesi Ayinleri Sürüyor

İçinde zerrece bilgi, kültür, sanat, entelektüel donanım, sosyal sorumluluk gibi anlamların olmadığı, dedikodu, gösteriş, çekememezlik, cahillik gibi zavallılıkların olduğu kadın günleri, artarak devam ediyor. Ayın veya haftanın Cumartesi gününde bir aray

İçinde zerrece bilgi, kültür, sanat, entelektüel donanım, sosyal sorumluluk gibi anlamların olmadığı, dedikodu, gösteriş, çekememezlik, cahillik gibi zavallılıkların olduğu kadın günleri, artarak devam ediyor. Ayın veya haftanın Cumartesi gününde bir araya gelen Sivaslı kadınların günlerini, çocukların örnek almasından korkuluyor. İleriki yıllarda “gün çocukları” diye tabir edilen bu çocukların da sosyal sorumluluk bilinci dışında yetişmelerinin toplumu çürüteceği belirtiliyor.

 Sivas sosyal bir çürüme il karşı karşıya. Yıllardır anneden çocuğa geçen kadın günleri artarak devam ediyor. İçerisinde zil zurna cahillik haricinde zerrece bilgi, kültür ve sosyal sorumluluk anlamlarının olmadığı günlerde, kadınların bir birlerine nispet yaparcasına gösteriş içine girmelerinin bir akıl tutulması olduğuna vurgu yapan pek çok duyarlı kadın, bağımlılık yapan  bu çürümeden Sivaslı kadınları alıp, hayatı anlamı olan sosyal sorumluluk çalışmalarına yönlendirilmelerinin zamanının geldiğini ifade ediyorlar.

Özellikle anneleri ile güne giden çocukları bu bağımlılık ortamından alınması gereği dile getiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün, “gün çocukları” diye tabir edilen ve günlerde sosyal zekâları törpülenen bu çocuklarla ilgili entelektüel bir çalışma içerisine girmesi bekleniyor.

Zerrece kitap okumayan, televizyon dizileri ile zaman geçiren lakin günleri bir ayin gibi kaçırmayan Sivaslı kadınlara psikologlar eşliğinde bireysel yardımların da yapılması gerektiği dillendiriliyor.

Cumartesi günleri eşlerini kadın günlerine bırakan Sivaslı pek çok erkeğinde kendilerini maça ve siyasete vurdukları biliniyor. Sokaklarda akşama kadar melul mahzun dolaşan Sivaslı erkeklerin, mahalle baskısı nedeniyle bu çaresizliklerini dile getiremedikleri biliniyor.

Duyarlı insanlar, Sivaslı pek çok kadının, sosyal sorumluluk alanlarına yönlendirilmeleri gerektiğini belirtiyorlar. Müzeler, kitap fuarları, tiyatro, huzur evi ziyareti, çocuk yuvası ziyareti gibi modern ve medeni yaşam alanına Sivaslı kadınların bir an önce dâhilinin şart olduğu vurgulanıyor.