Tarih: 11.10.2015 16:33

Kütüphanenin İsmini ALKIŞLIYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas, son birkaç yıldır devam eden önemli etkinliklere sahne oluyor. Medeniyet duruşumuzda önemli bir yeri olan Şemsi Sivasi Hazretleri, Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ?Şemsi Sivasi? yılı nedeniyle toplumun her kesimine tanıtıldı.

İlk önce Şemsi Sivasi kitaplığının oluşturulması başlı başına çok önemli bir gelişme olarak kabul edilirken, Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün başlattığı ?Eğitimde Sivasi Hareketi? ile de, bu önemli medeniyet değerinin okullarda ve dolayısıyla şehirde tanıtılması, başlı başına büyük bir projeler silsilesi olarak tarihe geçti.

Her ne kadar yeni yapılan kütüphanenin mimari tarzı, gerek SİVAS POSTASI GAZETESİ, gerekse toplumun her kesimi tarafından eleştirse de, Kütüphaneye ŞEMSİ SİVASİ HAZRETLERİNİN isminin verilmesi takdir edildi.

Kütüphaneye Şemsi Sivasi´nin isminin verilmesini çok olumlu bulan aydınlar, onun tasavvuf duruşu ve yolunun gelecek nesillere örnek olacağı görüşlerini dile getirdiler.

Devlet erkânı tarafından açılışı yapılan kütüphanenin, şehrin medeniyet duruşunda da önemli kazanımlara kapı aralayacağı ifade ediliyor.

Sivas Kitap Günlerinin 4.sünü yaparak Türkiye´de adından söz ettiren SİVAS, kütüphanenin açılması ile de önemli bir dönemece girdi.Gelecek yıl yapılacak 5. Kitap günlerinin, kütüphanenin de açık olması ile daha görkemli geçeceği vurgulanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —