Tarih: 18.08.2015 11:12

Laf Değil, İcraat Zamanı

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS tarihinde ilk ve şehrin kitapla ünsiyetini pekiştirmeye yönelik önemli bir adım olan Sivas Kitap Günlerine az bir zaman kala, kurumlar bu yıl da eleştiri alıyorlar.

Sivas Valiliği ve Sivas İl Özel İdaresinin uhdesinde gerçekleştirilen ve son iki Kitap Günlerinin muhteşem olduğu kamuoyunca dile getirilirken, özellikle diğer kurumların kenarda durmasını Sivaslı okurlar sert bir şekilde eleştiriyorlar.

Kitap Günlerinin şehrin ortak değeri olduğunu dile getiren Sivaslılar, her kurumun aktif olarak görev alıp, özgün çalışmalar ortaya koymalarını beklediklerini söylüyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda Sivas Belediyesi, STSO, Cumhuriyet Üniversitesi, Kültür Müdürlüğü, Sivas Müftülüğü ve STK´ların işin ucundan tutar bir eylem içine girmedikleri biliniyor. Ortak gayret ve idealde, göstermelik değil de, gerçekten çaba gösterilerek bu yüke omuz verilmesi isteniyor.

Sivaslı okurlar, Buruciye Medresesi içinde yapılan ve Sivas´ın kültür tarihine altın harflerle geçen Buruciye Konuşmaların da Kitap Günleri içinde olduğu lakin kurum yöneticilerinin buraya katılmamalarının tarihi bir hata olduğunu belirtiyorlar.

Kültür Müdürlüğü´nün kültürel çalışmalardan uzak olduğu vurgulanırken, özellikle Kadir PÜRLÜ´nün Kitap Fuarı karşıtı olduğu biliniyor. Yıllar önce Sivaslı pek çok yazarın bir kitap fuarı yapmak için Dönemin Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ ile görüştükleri ve ÇİFTÇİ´nin tamam demesi üzerine PÜRLÜ ile görüştükleri ve PÜRLÜ´nün ise yazarlara ?yapamayız, altından kalkmayız, Sivas hazır değil? diye bahaneler hazırlayıp çalışmamayı tercih ettiği belirtiliyor.

Cumhuriyet Üniversitenin de sadece bir stant açtığı ve lakin diğer anlamlarda bir katılım sağlamadığı biliniyor. Rektör ve yardımcıları pek çok etkinlikte olmazlarken, böyle önemli bir günde Üniversite hocalarının da olmaması büyük bir kayıp olarak görülüyor.

Sivas Belediyesi´nde kitap günleri organize edecek bir ekibin olmadığı bir yana böyle bir okuma girişimine entelektüel destek de sağlanmadığı vurgulanıyor. Belediyenin en azından mahallerden insanları belli saatlerde kitap günlere taşıması gerektiği, anonslarla imza saatlerini halka duyurmasının çok faydalı olacağı ifade ediliyor.

Her alanda şehir için uğraştığını iddia eden STSO´nun, Kitap Günleri için ne yapacağı ise bilinmiyor. Şehrin aydın bir kitlesini oluşturduklarını iddia eden Sivas Müftülüğü Personelinin Kitap Günleri boyunca ortada gözükmemeleri ise anlaşılamıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —