Tarih: 23.12.2014 19:34

Laf Değil, İcraat Zamanı

Facebook Twitter Linked-in

Sivas yöresine ait olan Celaloğlan Türküsüne başka yöreler sahip çıkıyor. Altınyayla Deliilyas Beldesine ait olan ağıdın artık kitaplaştırılarak, kültür hayatımıza kazandırılması bekleniyor.

 Türkü ve ağıt ocağı olan Sivas sahipsizlik nedeniyle talan ediliyor. Sivas yöresine ait olan pek çok ağıt, ezgi ve türküye başka yöreler sahip çıkıyorlar. Özellikle Sivas yöresine ait olan pek çok esere Malatya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş sahip çıkıyor.

Sivas’ın Altınyayla İlçesi Deliilyas Beldesinde yaşam bulmuş olan Celaloğlan Türküsü de artık kitaplaşarak kültür hayatında yer almayı bekliyor. Konu ile ilgili pek çok açıklamada bulunan Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ’nün artık bu açıklamalar yerine bu acıklı ağıdı neden kitaplaştırmadığı merak ediliyor.

Altınyayla Kaymakamlığı, Altınyayla Belediye Başkanlığı, Deliilyas Belediye Başkanlığı ve Kültür Müdürlüğü’nün Celaloğlan’ı bir kültür komisyonu kurarak kitaplaştırıp kültür hayatımıza kazandırmaları bekleniyor.

Eğer geç kalındığı taktirde, bu türküye başka illerin sahip çıkacağını dile getiren kültür insanlar, 10 yıldır Sivas Kültür Müdürü olan ve şehri köy şenliklerine hapseden başarısız Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ’nün yöre insanı olmasına rağmen, bu yönde bir çalışma sergilememesi eleştiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —