Laf Ola Beri Gele!

Laf Ola Beri Gele!

Divriği Meclis Üyesinin Yıldız Dağı yatırımlarını eleştirmesi şok etkisi oluşturdu. Yıldız Dağı’na ayrılan kaynakların gereksiz olduğunu dile getiren CHP Divriği Meclis Üyesi Mehmet AYDIN’a, Sivaslılarca tepki yağıyor. Sivas’ın yüzyıllık

Divriği Meclis Üyesinin Yıldız Dağı yatırımlarını eleştirmesi şok etkisi oluşturdu. Yıldız Dağı’na ayrılan kaynakların gereksiz olduğunu dile getiren CHP Divriği Meclis Üyesi Mehmet AYDIN’a, Sivaslılarca tepki yağıyor. Sivas’ın yüzyıllık geleceğini belirleyecek çok önemli bir proje olan Yıldız Dağı Kayak Merkezi hakkında bilgisi olmadan fikir yürüten AYDIN’ın, bu açıklaması kamuoyunca tepki ile karşılandı.

 Sivas’ın yüzünü ağartacak ve gelecek yüzyılını belirleyecek altın projelerden biri olan Yıldız Dağı Kayak Tesisleri son sürat devam ediyor. Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz İsmet YILMAZ’ın müsteşarlığından bu yana takip edip destek verdiği bu önemli projenin, hayata geçmesi hususunda devam eden çalışmalarda sona gelindi.

Yıldız Dağı için kaynaklar aktarılıp önemli adımlar atılırken, bu adımların İl Genel Meclisi Meclis Üyesi tarafından eleştiri haline getirilmesi kamuoyunca anlaşılamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Divriği Meclis Üyesi Mehmet Aydın’ın mecliste yaptığı konuşmada, Yıldız Dağına bir çok kaynak aktarıldığı ve bu kaynakla bir çok köye hizmet gidebileceğini dile getirmesi anlaşılamadı.

Yıldız Dağı Kayak tesislerinden sadece zenginlerin faydalanacağını belirten Aydın, bu büyük meblağların köylerin ihtiyaçları için kullanılması gerektiğini vurguladı.

Yıldız Dağı gibi Sivas’ın yüzyıllık projesinin Meclis Üyesi tarafından anlaşılamadığını belirten Sivaslılar, Yıldız Dağı Projesinin sadece Kayak Tesisi anlamında olmadığı ve yöre köylerinin kalkınmasına da önemli, katkı sunacağı vurgulandı.

Divriği İl Genel Meclisi Üyesinin Yıldız Dağı Projesini eleştirmesinin mantıklı bir tarafı olmadığına dikkat çeken duyarlı bir çok insan, bu projensin Sivas için hayatiyet taşıdığını ifade ettiler.

Konu ile ilgili görüşlerini başvurduğumu yetkililer, Yıldız Dağı’nın sadece kış turizmi için hazırlanmadığı ve yörenin yaz turizmi olanakları çerçevesinde de değerlendirilmeye yönelik çalışmaların planlandığını vurguladılar.

Yıldız Dağı gibi Sivas’ın kaderini belirleyecek bir çalışmaya katkısı olanların kamuoyu tarafından minnetle anılacağına vurgu yapan pek çok insan, bu devasa yatırımın tamamlanması sonrasında Sivas’ta hiç birşeyin eskisi gibi olmayacağını dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda