Tarih: 29.08.2014 12:21

Lafla Peynir Gemisi Yürür mü?

Facebook Twitter Linked-in

Üniversite ile ilgili birçok olumsuz iddia arşı alaya yükselirken, ardı ardına basın karşısına çıkan Rektör Kocacık ve rektör Yardımcısı Ertan Buyruk, kamuoyunca merak edilen usulsüzlüklere cevap vermek yerine basit geçiştirmelerle günü kurtardı. Oğlu için senatoyu devreye sokup, daha birçok yanlı icraata imza atan Rektörün, Mevlana felsefesinden ne kadar haberdar olduğu ise tartışma konusu. Ayrıca rektörün değerlendirme toplantısı öncesinde Mevlana’nın o sözünü ayna karşısında söyleyip söylemediği merak konusu.

 Görevde iki yılını dolduran Rektör Faruk KOCACIK ve ekibi, kamuoyunda sert eleştiriler almaya devam ediyor. İlk önce Ertan BUYRUK’un kameralar karşısına çıkıp “Osmanlı torunuyuz” diye gönderme yapması anlaşılamazken, ardı sıra Rektör’ün, Sami Aydın icraatı olan başta Fadlum Köprüsü olmak üzere bir çok konuda kendince açıklama yapması komik bulundu.

Topu taca atıp, kamuoyunu yanlış yönlendirmek yerine, dile getirilen sorulara cevap vermekten kaçınan Rektör KOCACIK’ın neden kaçak güreştiği sorgulanıyor.

Üniversitede hakim olan Mehmet BAKIR, Hüseyin YILMAZ ve Faruk KOCACIK üçlüsünün gelecek hesapları için iyi bir konsensüs oluşturduğu bilgileri gelmeye devam ederken, özellikle Ekmeleddin İHSANOĞLU hayallerinin yatmasının büyük şok oluşturduğu belirtiliyor.

Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun Cumhurbaşkanı olması durumunda Mehmet BAKIR veya kendisini rektörlük için hazırladığı bilinirken, İHSANOĞLU’nun seçimi kaybetmesinin büyük şoku akabinde, Hüseyin YILMAZ ile yeni Cumhurbaşkanı Tayyip ERDOĞAN planına yöneldikleri vurgulanıyor.

Kendi rektörlük döneminde bile iki kızını yedeği olmayan bir alımla Üniversiteye Faruk KOCACIK sayesinde aldırdığı iddia edilen BAKIR’ın, Üniversitede gölge rektör olduğu dile getiriliyor.

Kendi oğlu için rapor ayarladığı iddialarına cevap vermekten kaçınan Rektör’ün, senatoya oğlunun durumunu getirip getirmediğini ise kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

İlk göreve başladığı günden beri “Fadlum Köprüsü ve Üniversitede öğrenci sayısının artışını” dilinden düşürmediği gözlemlenen KOCACIK’ın, başka hangi büyük icraata imza attığı ise merak ediliyor.

İşi laftan öteye götürmeyen yönetime kamuoyu adına soruyoruz.

-          Herhangi bir siyasiye “cafe” işletmeciliği verildi mi?

-          Eski Rektör Mehmet BAKIR’ın iki kızını yedeği olmayan bir alımla üniversiteye aldı mı?

-          Sanal olarak “yazıp çizen” bir internetçi bir ilçeye MYO Sekreteri olarak atandı mı?

-          Oğlu için senato kararı aldırdı mı?

-          Oğluna rapor veren hekimi Üniversiteye aldı mı?

-          Yanlı kadrolaşma yapıldı mı?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —