Liseler Dökülüyor mu?

Liseler Dökülüyor mu?

SİVAS´ta eğitim, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. TEOG´da dökülen okullar günlerce tartışılırken, LİSELERİN başarı durumu ise gözden kaçan konuların başında geliyor. Uzman eğitimciler, SİVAS´taki liselerin durumunun da pek iyi olmadığını dile geti

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS eğitimde çıkış noktası arıyor. Hemşehrimiz Sivas´ın gururu Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın onca çabasına maddi ve manevi eğitim için her isteği yerine getirmesine rağmen, okulların eğitimde başarı gösterememeleri eleştiri alıyor.

TEOG sınavlarında okullarını gerilere götüren okul idarecileri hiçbir şey olmamışçasına ?pişkinlik? gösterip ahlaki erdemi göz ardı ederlerken, bu başarısız idareciler ile ilgili önümüzdeki günlerde çalışmaların yapılması bekleniyor.

TEOG sınavları ile ortaokullar mercek altında iken, LİSELERDE de durumun vahim olduğu iddia ediliyor. Eğitimciler, liselerdeki idarecilerin başına buyruk ve çağı yakalama konusunda başarılı olamadıklarını dile getiriyorlar.

LYS yerleştirmede ise durumun pek iç açıcı olmadığı haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında. Sivas Postası Haber Merkezine bir lisenin bu sene LYS´ye yerleşen öğrencilerinin listelerinin ulaştığı ve eğer bu liste doğru ise bunun çok vahim bir durumu gündeme taşıdığı vurgulanıyor.

Söz konusu lisenin bu sene LYS yerleştirmede başarısının ne olduğu söz konusu listenin doğru olup olmadığı, eğer doğru ise bu başarısızlığın sorumluluğunu kimin üstleneceği merak konusu.



Anahtar Kelimeler: Liseler Dökülüyor
Mehnet Şahin
21.08.2017 09:03:23
Okulumuzun ismi geçen bu liste Sivas Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir ve resmi evrak özelliği taşımaktadır. Liste Sivas Milli Eğitim Müdürlüğüne LYS sonuçları açıklandıktan sonra gönderilmiştir. OSYM tarafından yayınlanmış liste değildir. Okulumuzca telefon yoluyla ulaşılabilen öğrenciler yazıldı. Haber metninde yer verilerek kamuoyu yanlış bilgilendirmektedir.