Listede YILMAZ Faktörü

Listede YILMAZ Faktörü

Sivas Ak Parti’de aday yoğunluğu yaşanıyor. Pek çok isim listeye girmek için çaba gösterirken, listenin şekillenmesinde tek etkin iradenin Bakan YILMAZ olacağı biliniyor. Geçtiğimiz ay Bakan YILMAZ ve İl Başkanı Ziya ŞAHİN’e karşı gerçekleştir

Sivas Ak Parti’de aday yoğunluğu yaşanıyor. Pek çok isim listeye girmek için çaba gösterirken, listenin şekillenmesinde tek etkin iradenin Bakan YILMAZ olacağı biliniyor. Geçtiğimiz ay Bakan YILMAZ ve İl Başkanı Ziya ŞAHİN’e karşı gerçekleştirilen “huruç harekâtında” ismi geçenlere ise liste şansı tanınmıyor...

 Sivas Ak Parti, deyim yerinde ise aday adayı bolluğu ile seçime hazırlanıyor. Yaklaşık seksen tane aday adayının müracaat ettiği bilgisine ulaşılırken, aday adaylarının listeye girme telaşı ise dikkatlerden kaçmıyor. Pek çok tanınmış isimin yanı sıra, tanınmayan isimlerin de kıyasıya yarıştığı aday adaylığı sürecinde, listenin şekillenmesinde tek etkin irade olan Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın ise titiz bir inceleme içerisine gireceği belirtiliyor.

Başbakan DAVUTOĞLU ile eskiye dayanan bir dostluğu bulunan Bakan YILMAZ’ın Sivas listesini hazırlamakta titiz davranacağı belirtilirken, özellikle oy oranın yükseltmek için şaibeye bulaşmamış aday adaylarını tercih edeceği ifade ediliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın aday adaylığı sürecini suluhiyetle takip ettiği vurgulanırken, özellikle teşkilatta geçtiğimiz ay yaşanan sürtüşmelerden dolayı geniş bir istişari değerlendirmeye girmeyeceği sadece İl Başkanı Ziya ŞAHİN ile listeyi değerlendireceği görüşleri parti kulislerinden yansımaya devam ediyor.

Vekil Hilmi BİLGİN’in, listenin şekillenmesinde bir dâhilinin söz konusu olmayacağını dile getiren parti kaynakları, Hilmi BİLGİN ile birlikte hareket ederek Ziya ŞAHİN ve Bakan YILMAZ’ı zor durumda bırakan diğer pek çok ismin de şanslarının olamayacağını belirtiliyorlar.