Listenin SİVAS´ta Yapılması Bekleniyor

Listenin SİVAS´ta Yapılması Bekleniyor

Sivas seçimlere hazırlanırken, listeye kimin gireceği merak ediliyor. Geçtiğimiz dönemki listeye Genel Merkez kontenjyanından giren Hilmi BİLGİN, Selim DURSUN, Adem YILDIRIM ve Yalçın ÖZDEMİR´e, yeni dönemde şans tanınmazken, şehrin benimsediği yeni isim

 

Geçtiğimiz dönemki seçimlerde kötü bir listeden dolayı ağır bir yenilgi yaşayan Sivas Ak Parti, deyim yerindeyse diken üstünde. 7 Haziran seçimlerine özellikle Genel Merkez bağlamlı bir liste ile giren Ak Parti´nin bu listesi kabul görmemiş oyların MHP^´ye kaymasına neden olmuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ´ın liste başı olduğu geçen dönem, Şehirde sert bir şekilde eleştiri alan Hilmi BİLGİN´in ise Mustafa ŞENTOP´un dahili ile listeye girdiği biliniyor.

Zor zamanlar içinde bulunan Ak Parti Genel Merkezinin, Sivas listesine müdahale etmemesi gerektiğini dile getiren parti kaynakları, olası bir müdahale durumunda sonucun 1-2-2 şekline dönüşebileceği yorumlarını yapıyorlar.

Başbakan DAVUTOĞLU´nun Sivas´ın yerel unsurlarını dikkate alması gerektiği görüşlerini dile getiren Ak Parti kaynakları, yerelde başarı gösteren ve halk tabanı olan pek çok aday adayının, listeye alınması gerektiğini belirtiyorlar.

1 Kasım seçimlerine Ak Parti´nin halkı kapsayacak bir liste ile girmesi bekleniyor.