Tarih: 29.09.2014 08:34

Listeye Huruç Harekatı

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Sivas İl Teşkilatında vekillik kazanı kaynamaya başladı. Yeni hükümetle birlikte yeni dengelerin gün yüzüne çıktığı partide, listeye girme ihtimali zayıf olan pek çok ismin, listeyi delmek için bir huruç harekatı içinde bulundukları biliniyor.Bakan YLMAZ’ın listede bir numara olacağı kesinken, geriye kalan dört isim için şimdiden kıran kırana bir yarışın başladığı gözlemleniyor.

 Sivas Ak Parti Teşkilatı Genel seçimlere kilitlendi. Hemen hemen partide kaydı olan herkesin vekillik rüyası içinde olduğu ayan beyan gözükürken kazın ayağının bu şekilde olmadığı yorumları yapılıyor.

Yeni hükümette görev alan bakanlara göre bir şekillenme hissiyatı doğmasına rağmen bu şekilde bir sonucun da zor gözüktüğü biliniyor. Binali YILDIRIM ile uzun yılla birlikte çalışan ve arkasına Zara Lobisini alan Habip SOLUK’un, vekillik için kulis çalışmalarına ara vermediği bilinirken, SOLUK’un ısrarlı destekleyicisi olan STSO Başkanı Osman YILDIRIM’ın ise televizyonu ile bu desteğin trendini büyüttüğü belirtiliyor.

Habip SOLUK’un vekillik çalışması yanı sıra Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat TORAMAN’ın da aynı minvalde kamuoyu gündeminde kendini unutturmadığı gözlemleniyor. Yaptığı çalışmaları abartarak renkli camdan eksik olmayan TORAMAN’ın, vekillik için şansının olmadığı belirtilirken, Teşkilatın bir kontejyanını TORAMAN için kullanmayacağı sızan bilgiler arasında.

Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU’nun ise geçmiş hataları yüzünden Ak Parti Teşkilatı içinde fazlaca kabul görmediği ifade ediliyor. Özellikle Kent Meydanın da “eşekli” protestosu hafızlardan silinmezken, ne olduysa birden bire Ak Parti’ye geçmesi kamuoyu tarafından anlaşılamadı.

Ak Parti’de kendini vekillik için hazırlayanlardan birinin de Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şadiye ÖZTÜRK olduğu alınan bilgiler arasında. Haber Merkezimizin ulaştığı bilgiler göre Şadiye ÖZTÜRK’e hiç şans verilmezken, teşkilatın bir hakkını da ÖZTÜRK’ten yana kullanmayacağı yorumları yapılıyor. Şadiye ÖZTÜRK’ün özellikle kurumların iş ve işleyişlerine müdahale eder tutumunun kamuoyunda hoş karşılanmadığı da alınan bilgiler arasında.

Diğer vekillik hayalinde olan İbrahim KARADEMİR’in ise Has Parti eksinli tanınmışlığı yanı sıra Numan KURTULMUŞ faktörü nedeniyle son günlerde heyecandan uyuyamadığı vurgulanıyor. Belediye Başkan Aday Adaylığı zamanında, entelektüel bir vizyon ortaya koyamadığı için kabul görmeyen Karademir’in, Numan KURTULMUŞ faktörünü “vefa” bağlamlı değerlendirebileceği lakin, Sivas’a bir katkısının olamayacağı ve parti listesine de giremeyeceği yorumları yapılıyor.

Parti listesine giremeyecek pek çok aday adayının, listeyi delip kendine yer bulabilmek için deyim yerindeyse listeyi delmek için huruç harekatı başlatacakları vurgulanıyor.

Sivaslılar, şehri gelecek yüzyıla taşıyacak adaylar için seçmen karşısına çıkılması gerektiğini dile getiriyorlar. Sivas’ın kaybedecek tek bir saniyesinin olmadığı vurgulanırken, aktif bir siyasi yapılanma için bu seçimlerin bir şans olduğu belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —