Lokantada Rektörlük Pazarlığı mı?

Lokantada Rektörlük Pazarlığı mı?

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük seçimlerine kilitlendi. Faruk KOCACIK ve yönetim ekibinin başarısızlığı, yeni arayışları gündeme taşırken, bir siyasinin aracı olduğu ve iki rektör adayının, bir lokantada bir birinin lehine adaylıktan çekilme pazarlıklar

 

Sivas Rektörlük seçimlerine odaklandı. Mehmet BAKIR, İlyas DÖKMETAŞ ve Faruk KOCACIK ile bir sıçrama yapamayan üniversite yeni bir yöneliş içerisinde. Geçtiğimiz üç yılın ölü bir yıl olarak geçiren Faruk KOCACIK ve yönetim ekibinin son dakika rötuşları ile kamuoyunda gündem olma arzuları kabul görmüyor.

Faruk KOCACIK ve Hüseyin YILMAZ´ın ağırlıkta olduğu bu üç yılda yanlı kadrolaşmalar bir yana, siyasi ataklarında her daim yapıldığüı biliniyor.

Özellikle Rektör KOCACIK´ın, yeniden rektör olmak için Ak Parti ile arayı iyi tutma girişimi içinde olduğu ve bu vesileyle de Hüseyin YILMAZ´ı vekillik yarışına soktuğu belirtiliyor.

Ak Parti teşkilatı içerisinde kabul görmeyen Hüseyin YILMAZ´ın her iki denemesinin de sonuçsuz kaldığı görülürken, B Planı olarak 1 Kasım seçim sonuçlarının beklendiği vurgulanıyor.

1 Kasım seçimlerinin üniversitedeki rektörlük yarışında da belirleyici olacağı vurgulanırken, Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ ve Mehmet BAKIR´ın bu minvalde ortak hareket edecekleri iddiası üniversite camiasında konuşuluyor.

Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ, Ertan BUYRUK ve Mehmet BAKIR´ın yaptıkları oy sayısı ise bir başka tuhaf iddia. Ellerinde yaklaşık 400 oy olduğunun sağda solda dillendirilmesinin arkasında da yeni rektörlük hesapları olduğu vurgulanıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi, bu hesaplar ile Rektörlük yarışına hazırlanırken, geçtiğimiz hafta haber kaynaklarımızın ulaştığı bir bilgi ise dengeleri değiştirecek mahiyette.

Bir lokantada bir araya gelen 1 siyasi ve 2 Rektör adayının yaklaşık 3 saat rektörlük hesaplarını masaya yatırdıkları ve muhtemel oy dağılımları üzerinde çalıştıkları bilgisine ulaşıldı.

Muhafazakar cenahta yer alan 2 rektör adayının, birinin biri lehine çekilmesinin de karara bağlandığı iddia edilirken, 1 Kasım seçimleri sonrasında bu sonucun somutlaşacağının konuşulduğu haber merkezimizin ulaştığı net bilgiler arasında.

Rektörlük seçimlerini tepeden tırnağa etkileyecek olan bu ittifakın, belli oranda bir oy da alacağı tahmin edilirken, çekilmesi muhtemel diğer adayın da rektör yardımcısı olarak değerlendirileceği yönünde ortak kanata varıldığı bilgisine ulaşıldı.

Bu gizemli buluşmanın aktörleri merak edilirken, bu buluşmanın Rektör arayışında da önemli bir etkiye sahip olacağı sanılıyor.