Tarih: 23.04.2014 07:24

MADEM BİRLEŞECEKTİN BU TİYATRO NİYE?

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Basını birleşme kararı aldığında öne birçok şart sunup birleşme çalışmalarına katılan Bizim Sivas Gazetesi, hemen hemen her şartı kabul edilmesine rağmen birleşmenin dışında kalmıştı. Birleşme görüşmelerini ara vermeden sürdüren Gazete Sahibi Muhsin KAYA’nın, diğer yandan Sivaslılara “gazeteniz direniyor sahip çıkın diye” feryadı figan edip, üstüne üstlük emektarları ile ekmek ve gazete üzerine direniyoruz görüntüsü vermesi komik bulunmuştu.

Sivas’ın emektar gazetesi Bizim Sivas Gazetesi, Sivas basın tarihinde imece usulu ile kurulan bir gazete olarak yerini aldı. Başta Temel KARAMOLLAOĞLU olmak üzere, Refah Partisi ekibinin ekonomik katkıları ile yayın hayatına başlayan Bizim Sivas Gazetesi, Sivas basınının birleşme kararı aldığı günlerde birleşmeye doğru adımını atmıştı.

Gazete sahibi Muhsin KAYA’nın isteklerini kabul eden diğer gazeteler, bu isteklerin ardı arkası kesilmeyince görüşmeleri kesmişti.

Bir yandan görüşmelere devam eden bir yandan da mağdur ediliyoruz diye feryat eden Bizim Sivas Gazetesi son olarak birleşme kararı aldı.

Muhsin KAYA’nın hem birleşmeye karşı olup, hem de görüşmelere katılması o ara anlaşılamamıştı. Birleşme zamanında abone kampanyası başlatıp sözüm ona “yaşamak için savaştığı!” imajı kamuoyunda komik bulunmuş itibar görmemişti.

İstanbul’da yaşayan KAYA’nın, Sivaslılar Vakfı Başkanı olduğu ve yaşı kemale ermiş dar çevre ile bir birlerine plaket dağıtıp sıra geceleri düzenledikleri biliniyor. Ayrıca siyasete çok ısınıp girememesi ile de KAYA biliniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —