Tarih: 13.03.2018 19:14

"Madımak" Bir "OD" Dur...

Facebook Twitter Linked-in

?MADIMAK?bir  ?OD ? dur?

2 Temmuz 1993.

O akşam, TVhaberleriniizleyen bütün dünya ve hatta olaylara şahit olan bizler bile şoka girmiştik. Hiç kimse böyle bir sonucu beklemiyordu.Olaylar sırasında5-10 kişilik bir provokatör bir grup ve40-50 kişilik gözü dönmüş  bir çekirdek kitle bunu nasıl yapabilmişti? Otel önünde ki  kalabalığın  tamamına yakını, hepimiz biliyoruz ki meraklı seyircilerdi.  Ancak görüntüleri izleyince gördük ki yarattığı algı çok farklıydı. O günden sonra, bu olay şehrimizin boynuna asılmış bir utanç belgesi olduve aslında Sivas´ı  her geçen gün, yedi bitirdi.

Yıl 2018,aradan 25 yıl geçti.  Son zamanlarda,  şehir yöneticilerimizin özellikle tayin olarak gelip gidenlerin ve milletvekillerinin  bazı davranışlarından,  Sivas olaylarını ve şehrin hassasiyetlerini  tam olarak  anlamadıkları kanaati bende oluşmaya başladı.

Çünkü devlet eliyle yapılmak istenen bir camii ve camii yapılacak bölgede bulunan devlet hastanesinin yıkılmak istenmesi   konusu,bir anda  ?camii isteyenler? ve?camii istemeyenler? karşıtlığına dönüşmüş durumdadır.

 Numune hastanesi üzerinden, kent konseyinde başlayan tartışmalar, SRT televizyonunun sahibi arkadaşımızın ?bu binayı fareler bastı yıkılsın ve hatta bu binayı Almanlar yapmış,öyleyse hemen yıkılsın?  sözleri ile nezih  bir şekilde devam ederken,  tartışmalar bir anda yön ve boyut değiştirdi.

 Bir yerden düğmeye basılmış gibi,İslami referanslı 44 adet cemaat, cemiyet, dernek, vakıf, sendika  ve  platform adı altındaki birileri aniden ortaya çıktı ve bu konuda bir bildiri yayınladı.

 Bildirilerinde, özetle şunları söylüyorlardı.

Diyorlar ki, ?Numune hastanesi binası çürük ve etrafına tehlike saçıyor.?

Diyorlar ki, ?Bu binanın hiçbir tarihi ve estetik özelliği yoktur.?

Diyorlar ki, ?ihtiyaçtan dolayı burada camii ve külliye yapılması gerekiyor,  burası şehrin meydanı vasfında , hastane engel oluyor.?

 Bunların hiç birine katılmıyorum.  Söylediklerini de,  sırasıyla ?yalan, riya, hülle  ve  bilgisizlik? olarak niteliyor ve lafı da fazla uzatmak istemiyorum.

 ?Numune hastanesi üzerinden camii karşıtlığı yaratarak,  camii ve külliye  yapımı için kamuoyu oluşturmaya çalışmak doğru bir şey değildir.?

 Bakın, camii-külliye yapımını savunayım derken,  iş nerelere kadar gidebiliyor? Bu  bildiride imzası bulunan  derneklerden birinin başında ki hoca efendi,  rüyasını  anlatarakdiyor ki, ? ?peygamber efendimiz ile okul masalarımız gibi  karşılıklı olarak oturmuştuk, siz (peygamber)bembeyaz kağıtlara yüzlerce belki binlerce isim yazmış,  onları  onlarca zarfa katlayıp koymuş ve bana uzatıp vermiştiniz,  gönlüme gelen ise o yazdığınız isimlerin imanına vesile olacaklarımızın müjdesiydi??diyor.  Bu anlatıma göre, bu hoca efendi  özellikle  peygamberimiz tarafından  görevlendirilmiş,   memleketi hidayete erdirmeye azmetmiş  ve kendini camii ve külliye yapımına  adamış  bir muhteremdir. Ancak bu muhteremin, Sayın Cumhurbaşkanının karşısına çıkartılarak, kafasında takkesi ile camii-külliye proje sunumunun yaptırılması dikkatlerden de kaçmamıştır. 

 Fetullah Gülen´in rüyalı anlatımlarına ne kadar da benziyor? Bu hoca efendinin hitabetinde  ağlama, zırlama var mı?Onu bilemiyorum.

 Hastane yıkılmasın derken, nerden girdik, nereye geldik?

İster komplo teorisi deyin, ister  eyyam,  yaşadığımız bu olay ve bu  kişiler  ile  oluşturulan hava,  bana  Madımağı  anımsatmaktadır.

Madımak  senaryosu  şöyle değil miydi?

Önce birileri çıkıp dinsizliğe-imansızlığa karşıprovokasyon altyapısınıoluşturur. Somut  bir nesne hedef gösterilerek, meyilli insanlar güdülenir  ve o nesnel  hedef imha ettirilir. Son hamlede ise hedef ile özdeşleştirilen insanlarsuçlu ilan edilip, kargaşaortamında ve kim vurdu ya gitti şeklinde,  halli sağlanır.

Şimdi hatırladınız değil mi?

Bu şehir için o tarihten sonra artık, madımak sadece bir ?ot? değildir, bu şehrin hafızasında ki, bir ?od? tur.Onun için şehri yönetenlerin ve milletvekillerimizin, Sivas olaylarını yeniden okumalarını ve  aklı yetenlerle yeniden analiz  yapmalarını öneriyorum. 

Tacettin KEPENEK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —