Tarih: 20.11.2014 23:47

Madımak Hollanda Tezgahında!

Facebook Twitter Linked-in

Yıllardır nadasa bırakılan Alevi vatandaşlarımızın sorunları, Alevi Açılımı çerçevesinde ortak görüş ve önerilerle çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Bu coğrafyada asırlardır kardeşçe yaşayan insanların sorunlarının çözümü için çaba sarfedildiği şu günlerde, Hollanda’da tezgâhlanma aşamasında olan yeni bir provokasyon, akıllara değişik oyunları getirmeye başladı.

 Sivas’ta 2 Temmuz’da oynanan oyun her kesimin tepkisi ile karşılanmaya devam ederken, bu oyunun değişik versiyonlarını, yeniden sahneleme arzusunda olan bazı art niyetli çevrelerin, bir takım organizasyonlar içinde oldukları Sivas Postası Haber Merkezine gelmeye devam ediyor.

Sivas olaylarında yaşamını yitirenlerden, birinin akrabası ile temasta olan bazı çevrelerin, tekrar Sivas olaylarını Dünya gündemine taşımak için bir belgesel hazırlığı içinde oldukları bilgisine ulaşıldı.

Sivas Postası Haber Merkezi’nin ulaştığı bilgilere göre, Hollanda Kraliyet Sarayı’na yakın bir Türk Müteşebbisin işlettiği iş yerinde hayata geçirilme aşaması adım adım değerlendirilen organizasyonun, tahrik amaçlı yapım ve öğeler içerdiği belirtildi.

Hükümetin tam da Alevi açılımı ile alevi Sünni kardeşliğini pekiştirme amacına yönelik olumlu çalışmaları devam ederken, Hollanda’da tahrik amaçlı art niyetli bir belgesel hazırlığının, bu tür gayretleri sönükleştirme amacı taşıdığı yorumları yapılıyor.

Nasıl ki Sivas olaylarının kökü dışarıda bir oyun olduğu ortada ise, bu tür art niyetli pek çok oyunun yine dışarıda hazırlanıp Anadolu insanını bir birine düşürme amacı taşıdığı vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —