Tarih: 15.04.2019 07:54

Mağdurlar Ne Olacak?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM (Sivas Postası Haber Merkezi)

Beş yıldır süren 28 Şubat Davası  sonuçlandı. Meşru hükümeti deviren, binlerce insanı işinden eden, yüzlercesini haksız yere hapishanelere dolduran, Türkiye´ye 390 milyar dolara mal olan 28 Şubat Postmodern Darbesinin failleri İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Çetin Doğan başta olmak üzere toplam 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanıkların tamamı yaş ve sağlık durumları gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

Yaş ve sağlık durumu nedeniyle tahliyeler yaşanırken, özellikle bu isimlerin toplumun psikolojisinde açtığı yaralar ise unutulmadı. Binlerce mağdur, dağılmış yuvalar, ülkenin kaybının müsebbibi olan bu isimler yaş haddi nedeniyle tahliye edilirlerken, 28 Şubat mağduru nice insan cefa çekmeye devam ediyor.

AHMET TURAN KILIÇ:

Sivas olaylarında gözaltına alınan televizyon tamircisi Ahmet Turan Kılıç´ın, Sivas Emniyet Müdürlüğü´nde ait televizyonu tamir ettikten sonra konulan videokaseti izlerken Aziz Nesin´i eleştirdiği gerekçesiyle tutuklandı. 86 Yaşında olan ve haksız yere 25 yıldır zindanda tutulan Kılıç, ağır hastalıklarla cebelleşiyor. Bu yaştaki bir insanın dışarıda bile kendi ihtiyacını gidermesi çok zor iken cezaevinin zorlu koşullarıyla baş başa bırakılan Kılıç´ın çocukları ve avukatları adalet bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —