Mahalleli Cami Yaptıracak

Mahalleli Cami Yaptıracak

Ahmet Turan Gazi Mahallesi´ne, cami yapmak için kolları sıvayan mahalleli, çalışmalara başladılar. Genelde emekli ve asgari ücretlilerden oluşan mahalle sakinleri, acil ihtiyaç olan sosyal donatılar için harçlıklarından keserek bu güzel yüke omuz verecekl

 

Sivas Merkez Ahmet Turan Gazi Mahallesi sakinleri, mahallelerine bir cami ve sosyal donatılar yapmak için kolları sıvadılar.

Emeklilerin, asgari ücretlilerin, yoğunlukta olduğu mahalleli, ?harçlıklarından cüzi miktar ayırarak? cami yapımını gerçekleştireceklerini belirtiyorlar.

Yaklaşık 2 yıldır Prof. Ertan BUYRUK´un mahalleye, bir cami yapımına katkı sunacağı dilden dile dolaşırken, bu söylentinin temelinde yatan gerçeğin, BUYRUK´a ait hemen hemen tamamına yakınının satıldığı 90 adet daire başta olmak üzere, diğer sitelerin de sosyal donatısız olduğu ve acil  ihtiyaç olan sosyal donatıyı hayata geçirmek olduğu vurgulanıyor.

Tahmini rakam olarak 250 bin TL.ye mal olacak olan cami için bir dernek kurarak faaliyete başlayan Ahmet Turan Gazi Mahalle sakinleri, harçlıklarından keserek bu camiyi hayata geçireceklerini dile getiriyorlar.

Cami yerinin Belediye tarafından belirlendiği bilinirken, Cami akabinde yetkililer ve hayır sahipleri ile temasa geçecek olan mahalleli, bir Lise için de kolları sıvayacaklarını dile getirdiler.

Yazlık tadilatları için yılda yaklaşık bir daire parası harcandığı, İstanbul gibi şehirlerde 1 Trilyona evlerin alındığı tuhaf çağda, bir cami için 250 bin lira civarındaki paranın ise çok küçük bir rakam olduğu yorumları yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Prof.Ertan BUYRUK, bir basın kuruluşuna ?aile olarak şimdilik cami ve okul yapmayı düşünmüyoruz? diye açıklama yapmıştı.



Anahtar Kelimeler: Mahalleli Cami Yaptıracak
sivaslı
3.09.2015 10:53:29
Yani CAMİ maliyeti 2 daire parası. 120 den daireler satıldığına göre, 2 daireye cami yaptırılabilir.