Tarih: 14.02.2018 21:20

MAHKEME İPTAL ETTİ ESNAF DUBALARI YERLEŞTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

İlimizin en büyük sorunu olan Otopark sorunu özellikle yıllardır farklı siyasi görüşteki belediye yönetimlerinin vatandaş odaklı olmayan çözüm üretemeyen kaldırıp söküp takmayı, parkları bahçeleri sulayıp cilalayıp vatandaştan oy avcılığı yapan zihniyetteki yaklaşımları yüzünden büyüyerek devam ediyor.

Şehir merkezinini de aşan vatandaşların hakkını adeta gasp edercesine her sokağını her caddesini nederedeyse ihale ile özel otoparklara veren belediye yönetimlerine mahkeme kararları dur dedi. Uzun süre bu karara aldırmadan uygulamalarına devam eden yerel yönetimler zorda olsa uygulamadan vazgeçmek zorunda kalırken yine vatandaşanı çile çekmesini bir şekilde zulme uğramasını reva gördü.

Ücretli otoparkların iptali ile birlikte caddelerdeki esnaflar park alanı olarak ayrılmış bölgelere dubalarını, sandalyelerini, el arabalarını, bisikletlerini veya sattığı mallarını koyarak vatandaşanı araçlarını park etmelerine engel olmakta. Vatandaşın her şekilde adeta zulme uğradığı bu yanlış yöntemlerin artık sonlanması istenirken özellikle Belediye yönetiminin kalıcı yöntemlerin üzerine eğilmesi bekleniyor.Esnafların ise dükkanlarının içlerinin kendilerine tapulu olduğu dış kısmının ise kamuya ait olduğunun yine belediye yönetimi tarafından hatırlatılması vatandaşlar tarafından talep ediliyor. Hemen hemen her bölgede esnaflar dükkanlarının önüne araç park edilmemesi için adeta park için ayrılmış alanları işgal etmiş durumda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —