Makam İçin Sendika Değiştiren Kişiliksizlik

Makam İçin Sendika Değiştiren Kişiliksizlik

Müdür ve müdür yardımcılığı için çekirge gibi sendika değiştirenlerin gösterdiği kişiliksizliğin, topluma kötü örnek olmasından korkuluyor. İdareci olmak için yıllardır içinde bulunduğu sendikayı değiştiren, bu da olmazmış gibi onlarca insanın kapısını aş

Müdür ve müdür yardımcılığı için çekirge gibi sendika değiştirenlerin gösterdiği kişiliksizliğin, topluma kötü örnek olmasından korkuluyor. İdareci olmak için yıllardır içinde bulunduğu sendikayı değiştiren, bu da olmazmış gibi onlarca insanın kapısını aşındıran zavallıların, isimlerinin kamuoyuna ilan edilerek, gelecek kuşaklara “kötü örneğin” nasıl olduğunun gösterilmesi gerektiği dile getiriliyor.

 Sivas akıl tutulmalarının en alasını yaşıyor. Okul Müdürü ve Müdür yardımcısı olmak için sendika değiştiren bu da olmazmış gibi onlarca insanın kapısında yatarak öğretmenliği küçük düşüren zavallıların, bu kutsal mesleği kapı kulu yapmaya haklarının olmadığı dile getiriliyor.

Kıytırık bir dünya için atılan bunca taklanın onurlu insan kişiliği ile bağdaşmayacağını belirten gerçek eğitimciler, bu tür yanar döner insanların eğittiği çocuklardan da iyi bir nesilin meydana gelmeyeceği görüşlerini ifade ediyorlar.

Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı olabilmek için o dönemde hangi sendika iktidara yakınsa hemen onun yanında saf tutan pek çok “eğitmenin” bu da yetmezmiş gibi kapı kapı dolaşarak işini yaptırma uğraşı içerisine girmelerinin akıl tutulması olduğu vurgulanıyor.

Bu tür zavallı “eğitmenlerin” “dik duruş, onurlu mücadele, adam gibi adam olma” erdemlerini algılayamayacakları görüşleri dile getirilirken, bunların zaman ve mekana göre hareket ederek hep kazanan tarafta olmaya özen göstermelerinin ise tam bir kişiliksizlik örneği olduğu görüşleri ifade ediliyor.