MARİFET İLTİFATA TABİDİR

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Yiğide Neayak Yazdı...

?MARİFET İLTİFATA TABİDİR!?: SİVASSPOR, RIZA HOCA, ?BÜYÜK BAŞKAN,? ?MÜTEVAZİ TAKIM!??

2019-2020 Süperlig sezonunda Sivasspor maçlarının çoğunu çıplak gözle veya beINsports üzerinden izleme imkanım, özel durumlarımdan dolayı, olmadı! Bazı stadyum magandalarının ?söz ve davranışları? da eklenince (ilk hafta maçlarında ?buraya çekirdek yemeye gelmişler,? ?oturmaya gelmişler,? ?tezahürat yapmayan yaşlılar? ve yan koltukta oturan şahsın vücut ve el-kol hareketleri benim koltuğumun yarısın işgal etmesi sonucu!?) , yorum yazılarıma devam edemedim. Koşullara göre, zaman zaman yazmak sanki daha iyi diye düşünüyorum? Zaman zaman şehir (Sivas) ile ilgili temel konularda yazmak istiyorum! (örneğin, yollar, park alanları vs.)...

 Bu köşe yazısında maç-maç anlatım (ki zaten maçlar haftalık bir etkinlik ve geriye doğru yazmanın bir anlamı yoktur!...) yerine, 1. Haftadan 10. Hafta arasındaki maçlardan çıkardığım genel izlenimleri yazmak istiyorum:

  • Sivasspor ?takım olarak? Rıza Hocamızın da dediği gibi ?mütevazi bir takım!? Bir önceki sezonda olduğum gibi ?yıldız? bir isim yok!...Ama,?takım yıldız? oldu, şu an itibari ile 2. sırada yer alması ile (VARsız puanlamaya göre de 1. takım!).
  • Rıza Hoca, görebildiğim kadarı ile, tıpkı takım gibi, ?mütevazi? bir Anadolu insanı! Bir ara AVM´de gördüm, elimde çantalar ile 3-5 saniye bir kafe içinde oturuyor iken göz göze geldik! ?Sokakta? gördüğüm ilk teknik direktör oldu!
  • Mütevazi bir takım ile Süperlig´de 2. olmayı ağırlıklı olarak Rıza Hoca´ya bağlıyorum! Kendi memleketine olan sevgi ve ilgisinin samimi yansıması olarak görüyorum!...
  • En son buradaki köşe yazımda ?Sivasspor´u ilk 5´te olması hedefi? koymuştum!... Hocamız çitayı fazlası ile aşmış bir durumda!
  • Tabi ki bu başarıda başta ?Büyük Başkan? ve ?çalışma arkadaşları?nı da unutmamak lazım!
  • Rıza Hocam, iyi ki varsınız!:Bizi onurlandırdınız, heyecanlandırdınız, mutluluk verdiniz!Umarım, bir gün ?tokalaşmak? nasip olur!
  • ?Marifet iltifata tabidir!? ?

 

***

 



Anahtar Kelimeler: MARİFET İLTİFATA TABİDİR