İçlerinde Tuhfe-i Hattâtîn, Bâleybelen ve Aşçı Dede´nin Hatırları´nın da olduğu bazı önemli eserleri yayına hazırlayan Mustafa Koç, Revnakoğlu arşivini Dergâh için aralıyor. İlk yazının başlığı ?Kubbe Tekkesi´.
Merve Parlak, İbrahim Yolalan, Atakan Yavuz, Selçuk Küpçük, Çetin Alpagut veYavuz Altınışık Mart sayısı şairleri.
Şadi Kocabaş ve Funda Özsoy E. ?derkenar´ sütunlarında yazdı.
Merve Aytaç ve Eda İşler bu ayki hikâyecileri.
Necip Tosun, yazarın edebiyata adanmışlığının önemini örneklerle anlatıyor.
Mustafa Özel ?Necip Mahfuz´dan Bir Türkiye Romanı´ başlıklı yeni makalesinde, bürokraside yükselmeye çalışan insanların hikâyesine odaklandı.
Feyza Betül Aydın, Alison Gibbons imzalı bir metni çevirdi: ?Postmodernizm Öldü. Sırada Ne Var?´
Bu ay ?Orta Sayfa´ sohbetimizi, ilk kitabı ?Kamburlar, Kaçaklar ve Kurbağalar´la edebiyat dünyasına şık bir giriş yapan genç hikâyeci Sinem Torun ile yaptık. Söyleşiyi Gülşah Sanin hazırladı.
Ahmet Demirhan, hep tartışılagelen II. Yeni şiirinin adlandırılması meselesine farklı bir cepheden yaklaşıyor.
Mustafa Çiftci, toprak sahasında ?her işi yaparım abi´ diyen tipleri ağırlıyor.
Ali Ayçil, ?Saatleri Ayarlama Enstitüsü´nün tek hayvan kahramanı olan Seyit Lütfullah´ın kaplumbağası üzerine bir deneme kaleme aldı. Bu kaplumbağa ?Kaplumbağa Terbiyecisi´nin elinden çıkmış olmasın!
İsmail Kara, okuyucularımızla ?Beylerbeyi´ kitabının yayınlanma hikâyesini paylaşıyor. Kara´nın bu tarz metinleri, ?günlük´lerin kültüre katkısına iyi birer örnek.
Cantürk Coşkun, babası sahaf Ethem Coşkun´un yönettiği, Vankulu Lügati´nin Müteferrika baskılı bir cildinin müzayedesiyle ilgili bir hatırayı aktarıyor.
Mustafa İbakorkmaz, düzyazının bir türü olan ?deneme´ üzerine, türü el üstünde tutan bir yazıyla dergiye katkıda bulundu.
Özkan Gözel, aşk, mutluluk ve hakikat gibi kavramları bir felsefeci gözüyle irdeliyor.
Arka kapağımızda Mustafa Kutlu´nun ?Mavi Yelek Mor Düğme´ başlıklı denemesi var.