Memleketimden İnsan Manzaraları

Memleketimden İnsan Manzaraları

Sivas Merkez Ahmet Turan Gazi Mahalle sakinleri yeni bir cami yapmak için kolları sıvadılar. Cami yeri hazır beklerken, hayırseverlerin cami yapımına omuz vermesini bekliyorlar.

 

Sivas Kılavuz bölgesinde yeni kurulan Ahmet Turan Gazi Mahallesi, bir çok sosyal donatıdan yoksun. Bu duruma çare aramaya koyulan mahalle sakinleri, bir cami yapımı işine koyuldular. Altı iş merkezi, üstü cami olarak bir yapı planlayan mahalleli, son birkaç aydır da bir dernek kurarak faaliyetlere başladılar.

?Ahmet Turan Gazi Cami Yapma ve Yaşatma Derneği? kuran pek çok insan, bir ahşap kulübeyi de irtibat merkezi olarak belirlediler.

Mahalle sakinleri boş zamanlarında irtibat bürosunu açarak, makbuz karşılığı vatandaşların bağışlarını kabul etmekteler.

Bu işin heyecanlı fedakârlarından biri olan Ali Rıza KOÇAK ise dur durak bilmeden cami yapımı için koşturmasına ara vermeden devam ediyor.

Bütün Sivaslıların bu hayır işine yardım etmeleri gerektiğini dile getiren KOÇAK, bu güzel ibadethanenin mahallenin pek çok ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

İlkbaharda temel atmayı planlayan mahaleleli, biran önce maddi giderler için hayır severleri cami yapınına davet ediyorlar.