Memleketimden İNSAN Manzaraları

Memleketimden İNSAN Manzaraları

Milli Eğitim Baklanlığı bu sene çok önemli bir adım atarak, yeni atanan öğretmenleri eğitim öğretime başlamadan tecrübeli öğretmenlerin gözetimine vermesi takdir edildi. Aday öğretmenlere Danışman Öğretmenler yol gösterirken, bu çalışmada ücret ödenmemesi

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, çok önemli bir karar vererek Aday öğretmenleri Danışman Öğretmenlerin gözetiminde eğitim öğretime hazırlama kararı verdi.

Yaklaşık SİVAS´ta ise 300 tane aday öğretmen, merkezde bulunan Danışman öğretmenler gözetiminde eğitim öğretime dahil oldular. Görev yerleri belli olan ve Eylül ayında görev yerlerine gidecek olan aday öğretmenler, göreve başlamadan Danışman öğretmenler ve Milli Eğitim gözetiminde öğretmenliğe hazırlanmaları duyarlı eğitimcilerce çok olumlu bulundu.

Milli Eğitim tarafından görevlendirilen DANIŞMAN ÖĞRETMENLER, bu hizmet karşılığı ek ders alamamaktan dolayı her toplantıda adeta homurdanmaya devam ediyorlar.

Bu çalışma için neden ek ders ödenmediğini her ortamda dile getiren Danışman Öğretmelerin pek çoğunun derin bir üzüntüde olmaları hayret ve ibretle izleniyor.

Özellikle DANIŞMAN ÖĞRETMENLER belirlenipte ilk toplantıda Milli Eğitim yetkililerinin, bu çalışmada gönüllülük esas demesi ardından verilen ara da eşlerini telefonla arayan bazı öğretmenlerin, ücret olmadığını haber verip kızgınlık içinde olmaları komik görüntülere neden olarak kayıtlara geçti.

Her şeyin para olmadığını belirten duyarlı eğitimciler, bu ülkenin eğitimi ve geleceği için fedakârlıklar yapılmak zorunda olduğunu dile getiriyorlar.

Güneydoğu´da terör ile mücadele eden kahraman vatan evlatlarının, operasyona çıkmadan önce bir biri ile helalleştiği bilinirken, şehir merkezinde huzurlu ortamlarda, Danışman Öğretmenlerin pek çoğunun ek ders neden verilmiyor diye her fırsatta bunu dile getirmeleri hayret, ibret ve acıma ile izleniyor.

 



Alınan nefese bile devletten para beklemek.
9.05.2016 10:53:54
Öğretmenler artık aldıkları nefes başına bile ücret talep eder oldu. Hafta sonu kursları, saat 3 ten sonra verilen dersler artırılmış ücret üzerinden saati 20-TLnin üzerinde ücretlendiriliyor. Gözümüz yok ama birde şükretseler. Komşum matematik öğretmeni. Geçen merakımdan sordum öğretmen maaşlarını. Kurslar v.s. 4.000´i biraz geçiyor dedi. Diğer komşu teknik öğretmen onu söylemeye zaten gerek yok. Gözümüz yok ama hala beklenti içindeler.

fedakarlık ne yana düşer usta
9.05.2016 16:13:32
Fena mı olurdu? araba gibi evi de ikileselerdi. Gerçi bir kaç kooperatifle görüşme halindelerdi ama işi hızlandırırdı hiç değilse. Gönüllülük mü dediniz ? canım onu da yetişdirdikleri yapsındı. Her sene sıfır çeken yüzbin öğrenci vardı ama barajı geçenler daha çoktu. Eh o halde rahatsız olmakta gerekmiyordu. Fedakar öğretmen ne kadar da azaldı şikayetleri canını sıkmıyor da değildi hani. Ama canım fedakarlık sadece niçin öğretmenden bekleniyordu. Vs vs vs