Tarih: 09.06.2021 20:42

MERKEZ CAMİ,KEŞMEKEŞE DÖNÜŞTÜ!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

NUMUNE HASTANESİ'nin yıkılması bir yana ardı sıra KIZILIRMAK İLKOKULU, HALK EĞİTİM MERKEZİ'nin de yıkılarak yerine cami yapılma fikri duyarlı insanlarca tepki çekmişti.

İlk başta NUMUNE HASTANESİ yerine yapılması planlanırken,son demde bunun iptal edilerek HALK EĞİTİM MERKEZİ yerine yapılması kararlaştırılmıştı.

2 bin 400 KİŞİLİK CAMİ başta MİMARLAR ODASINDAN tepki almışken duyarlı aydınlar ise yaklaşık 100 TİRİLYON (eski para ile) lirayı geçecek böyle bir camiye gerek olmadığı vurgulanmıştı.

Kızılırmak Okulu, Sağlık Ocağı ve Halk Eğitim Merkezi alanında da eğitim tesis ve sağlık tesis alanlarında Sivas Belediyesi tarafından tadilat yapılarak ibadet tesis alanı imar çalışması gerçekleştirilmiş, mahakeme ise bu duruma dur diyerek inşaatın yapımına devam edilmemesi kararını verdi.

Sivas İdare Mahkemesinin 2020/564 esas numaralı kararında “1/1000 ölçekli uygulama imar planına işlenen plan notunun “Sağlık Birimlerine” ilişkin plan kısmının hukuka aykırılığı açık olup, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden” denildi.

Onca masraf, onca tartışmanın neden yapıldığı anlaşılamazken, mekana uygun orta ölçekli bir cami yapılması yerine devasa bir caminin yapılma ısrarı ise hala sorgulanıyor.

Cami için yeterli para olmadığı hatta BELEDİYE ve İL ÖZEL İDARESİ'nin kanunun arkasından dolanarak yapılmamış yerleri kiralayarak para aktarma garabeti ise şehrin gündeminde.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —