Merkezdeki Okullar Dökülüyor

Merkezdeki Okullar Dökülüyor

Sivas eğitimde bir türlü çıtayı yükseltemiyor. 2016-2017 Eğitim öğretim dönemi I.TEOG sonuçlarına göre SİVAS MERKEZ´deki okullar adeta döküldü. İlçeler ve merkez köylerdeki okulların bile Şehir Merkezindeki okulları geride bıraktıkları gözlemlenirken, Mil

SİVAS eğitim öğretimde kendini gerçekleştiremiyor. Bir zamanlar medreseler şehri olan şehrin eğitim öğretim felsefesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulamıyor.

TEOG sonuçlarına göre özellikle İLÇE ve Merkez köy okullarının, şehir merkezlerindeki okulları geride bırakarak önemli başarılar elde etmeleri değişik arayışları gündeme taşıdı.

SİVAS MERKEZDEKİ okullar eğitim öğretimde adeta dökülürken, kırsaldaki imkânsızlıklar içindeki okulların ise muhteşem başarılar ortaya koydukları gözlemleniyor.

TEOG sonuçlarına göre C.Üniversitesi Vakfı Özel Mahir Sevim Ortaokulu 1.liği yakalarken, Divriği ve Gürün´den önemli başarılar yakalandığı ortaya çıktı.

Bakan YILMAZ´ın memleketi olan Gürün´de ise ilginç bir durumun ortaya çıktığı bilgilerine ulaşıldı. Gürün´ün bir mahallesi olan SUÇATI´nın 9.sırada olması ise memnuniyet oluşturdu.

Gürün, Divriği, Kangal, Gemerek, Şarkışla Suşehri gibi içlerde önemli kıpırdanmalar yaşanırken, SİVAS MERKEZE bağlı köylerdeki okulların da SİVAS MERKEZDEKİ okulları gerilerde bırakması olumlu bulundu.

Sivas İl Merkezinde büyük bir başarısızlık olduğuna dikkat çeken eğitimciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün derhal bu konuya bir çözüm bulması gerektiğini ifade ediyorlar.

SİVAS´ın kabinedeki gururu Milli Eğitim Bakanı YILMAZ´ın onca imkan sunması ve eğitimle ilgili her ihtiyacı karşılamasına rağmen, İl Merkezindeki bu başarısızlığın hesabının mutlaka sorulması gerektiği vurgulanıyor.

İl Merkezindeki okullarda özellikle Okul İdarecilerinin büyük bir keyfiyet içinde oldukları ve eğitim öğretim adına somut çalışmalar ortaya koyamadıkları belirtiliyor.

Geçen yıl çalışmayan okul idarecileri tespit edildiği halde, İl Milli Eğitim´in bu çalışmayanlar hakkında bir işlem yapmayarak adeta çalışmayanları ödüllendirdiği iddia ediliyor.

Yaklaşık 189 okulun derecesine ulaşılırken, özellikle İl Merkezinde sıralaması 100´ün üzerinde olan okul idarecilerinin istifa etmeleri bekleniyor. Bu erdemi gösteremeyen okul idarecilerinin Bakanlığın, ?performansı düşük olan okul idarecilerinin görevlendirmeleri sıralı amirler onayı ile sonlandırılır? emrinin SİVAS MERKEZDE hayata geçirilerek bunların görevlendirmelerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sona erdirilmesi bekleniyor.

Duyarlı eğitimciler ise şehir merkezinde ?çalışmama üzerine bir düzen kurulduğu? ve bu düzenin de devam ettirildiğini ısrarla dile getiriyorlar. Başarısız idareciler için bir yaptırımın olmaması neticesinde İl Merkezinde okulların başarısızlık ve toplum dışı davranışlara meyl ettikleri iddia ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Merkezdeki Okullar Dökülüyor