Tarih: 25.03.2014 20:14

MESAİ KAOSUNU VALİLİK ÇÖZECEK

Facebook Twitter Linked-in

İleri saat uygulaması nedeniyle, geçen yıl okul giriş saatlerinin 9’a kaydırılması eğitimde kaosa neden olmuştu. Uzun yaz günlerinde özellikle taşımalı öğrenciler büyük sıkıntılar yaşamış ve buna idareciler seyirci kalmışlardı. Bu sene Valiliğin bu sıkıntıya müsaade etmeyeceği bekleniyor.

Geçen yıl yapılan plansız mesai uygulamasının özellikle taşımalı öğrencileri sıkıntıya sokmuştu.. Haftaya ileri saat uygulamasına geçileceğinden dolayı okula giriş saatlerinin büyük bir yanlışlık ve hata ile 9’ alınması durumunda, büyük sıkıntıların yine yaşanacağı ifade ediliyor.

5. ve 6. Sınıfların fazla ders gördüğü bilinirken, okula giriş saatlerinin 9’a alınması durumunda, çocukların eve geç gideceği ve bunun da bazı sosyal olumsuzluklara zemin hazırlayacağı duyarlı eğitimcilerce dile getiriliyor.

Öğleden sonra geç saatlere kadar okul bahçesi veya park bahçelerde eve gitme zamanını bekleyen öğrencilerin, bir takım olumsuzluklara yöneldikleri geçen yıl görülmüştü.

Taşımalı okul idarecilerinin de, bu durumu Milli Eğitime iletme gibi bir sorumluluk içinde olmayıp, günü kurtarmadan öteye gidemediği bilinirken, Sivas Valiliği’nin bu sene buna müsaade etmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Taşımalı okullardaki mesai saatinin 8:30’ olması gerektiğini belirten uzman eğitimciler, zaten günlerin uzun olduğu ve çocukların akşam eve erken gitmelerinin bir çok olumsuzluğu törpüleyeceğini ifade ediyorlar.

Eğitimciler, bu sene geçen yıl olduğu gibi bir mesai garabetinin yaşanmaması gerektiğini belirtiyorlar. Normal mesainin 8:30 olarak devamının gerektiği, hele hele taşımalı okulların okula başlama saati ile oynanmamasının en doğru olacağı dile getiriliyor.

Geçen sene velilerin de tepki gösterdiği bu uygulamaya bu sene geçilmemesi gerektiği dile getiriliyor. Özellikle Vali Alim BARUT ve Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI’nın, geçen yıl bir çok olumsuzluğa neden olan okul saatlerinin değiştirilmemesi hususunda veli ve öğrencilerden yana tutum sergilemeleri bekleniyor. Hele hele taşımalı öğrencilerin mesai saatleri ile hiç oynanmamsı gerektiği dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —