Tarih: 14.08.2018 16:24

Mesele ERDOĞAN Değil ki!...

Facebook Twitter Linked-in

MESELE ERDOĞAN DEĞİL Kİ!..

Düşüncelerimi belki eleştirenler olabilir, ancak geldiğimiz noktada, konuya sadece ekonomik verilerle ışığında bakmak, son derece hatalı ve yanlış olacaktır.

Bundan tam 100 yıl öncesine döndüm, hani tarihçilerin "Her yüzyılda bir, tarih yeniden şekillenir" dedikleri, pragmatik düşüncelerin ürünü gibi sunulan , o felsefi dünyanın , güçle yoğrularak anlatıldığı hikayelere bakmak istedim.

Takvimin yapraklarını geriye sarmaya başlayınca 1918 yılının Ekim aylarına geldim. Koskoca Osmanlı İmparatorluğu´nun anahtarlarını teslim edip, devlet hüviyetini yırtıp attıkları günlere döndüm.  Karşımızda Osmanlı´ya sunulan 8 Maddelik manifesto ve lağvedilen bir devlet.

Teslim etmiş miyiz koca imparatorluğu. Evet. Teslim etmişiz.

Peki soru şu!..

Bugün teslim edecek miyiz, 100 yıllık bir Türkiye Cumhuriyetini.

Mesele Erdoğan değil ki, meselenin Erdoğan olmadığını sağır sultan biliyor da, bize ne oluyor?

Belki Erdoğan´a, belki Akepe´ye, belki bakana, belki vekile, belediye başkanına kızmak için onlarca sebebiniz var. Hatta onlar adına konuşan, ekonomiden bir nebze çakmayan, iddia ettikleri hiçbir şey gerçekleşmeyen   danışmanlara, ne onlar adına sözcülük yapıp ver coşkuyu, vur mehtere diyen  sabah sabah ekranlarda sadece tansiyonunuzun fırlamasına çıkmasına neden, ne olduklarını hala bir çok samimi Ak Partili´nin bile bilemediği tiplere de müthiş gıcığınız var. Suriyeliler konusunda sıkıntılarımız var,

Atatürk´ü bilmeyen, tanımayan, anlayamayan, yaşanılan dönemleri , işgali sadece hikaye kitaplarının konusu sanan, hakaret eden, sonra da, utanmadan Ak Partiye ait ne kadar simge ve sembol varsa kullanmaktan kaçmayan o  kadar alçak var ki.

Haklısınız, haklısınız.

Haklısınız belki, belki 24 Haziran akşamı ?Koyduk mu?? diye sokaklara fırlayan,  ancak 15 Temmuz gecesi bir yerlerde olamayan dönmelere çok kızdınız.

Biliyorum ki, kızmak için çok nedeniniz var.

Belki sayacağım onlarca neden daha var, var oğlu var da.

Ama tek Türkiye var. Ve 100 yıllık Türkiye Cumhuriyetini teslim etmemek için hala bir şansımız var.

Ve mesele ne akepe, ne AK Parti, Ne Erdoğan, Ne Tayyip. Mesele Mondoros´un dayatılması, Sevr´in yeniden imzalatılması.

Erdoğan´ı verirsek, Türkiye´yi veririz, hala farkında değil misiniz?

Hep anlatırız ya, ?Biz ilk yumruğu Mecusi´ye vurdurmayacaktık!? 

İlk yumruğu vurdurursak, bu ülkenin 81 milyonu abandone olur.

?Erdoğan´dan en fazla ben nefret ederim? kardeşim, vatan´ın senin asil kanına ihtiyacı var.  Dünün hesabını bugün sorma günü değil .

Gün birlik günü, gün, kardeşlik günü.

Şimdi,  Erdoğan düşerse Türkiye düşer.

Sağlıcakla kalın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —