MHP, Sivas´ta Yükselişte

MHP, Sivas´ta Yükselişte

Haziran seçimlerinde Sivas´ta 1 vekil çıkararak talihsizliğini yenen MHP, yeni bir erken seçimde 2 vekili çıkarmayı planlıyor.

 

Sivas´ta muhalefetin en önde gelen siyasi oluşumu olan MHP, olası bir erken seçim için 2 vekil hesapları yapıyor.

Bir vekil çıkararak yıllardır süren talihsizliğini yenerek çıtayı aşan MHP´nin iyi bir muhalefet yapması sonucunda 2 vekili göğüsleyeceği dile getiriliyor.

Özellikle son zamanlarda Ramazan KADİROV vakfının Kadir Gecesi için bağışladığı parayı eleştiren ve Sivaslılar´ı bu yemeği protesto etmeye çağıran Milliyetçi Hareket Partisi toplumun önemli kesimi tarafından takdir edilmişti.

MHP´nin Sivas´ta kapanan kurumlar başta olmak üzere ekonomik darboğazı eleştiren açıklamaları da önemli bulunuyor. Sivas´ta geçim sıkıntısının had safhaya ulaştığını her fırsatta dile getiren MHP´nin, ekonomik açıklamaları Sivaslılar tarafından yakından takip ediliyor.

CHP´nin durağan siyasetine karşı MHP´de daha somut öneriler sunmasının, olası bir Erken Seçimde oy oranını artırabileceği sıklıkla dile getiriliyor.

Çözüm sürecine karşı olan MHP, PKK´ya karşı da sert önlemler alınıp, terör yuvası Kandil´in temizlenmesi gerektiğini ise her fırsatta dile getiriyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas Yükselişte