Tarih: 17.10.2024 07:20

MİLLET BAHÇESİNİ KİM YAPTI?

Facebook Twitter Linked-in

2022 SAYIŞTAY DENETİM RAPORUNDAN VARAN-2

MİLLET BAHÇESİNİ KİM YAPTI-PARAYI KİM ALDI?

PARAYI ALAN MÜTEAHHİT

İŞİ YAPAN BELEDİYE...

BULGU: Millet Bahçesi ile İlgili Eksikliklerin Giderilmesi Sürecinin İşletilmemesi

Başka bir idare tarafından ihale edilen ve Belediyeye devredilen Millet Bahçesine ait bir kısım giderlerin Belediye tarafından karşılanmasına rağmen bu giderlerin ihaleyi yapan idare ve yükleniciden talep edilmesiyle ilgili idari ve adli sürecin işletilmediği görülmüştür.

2019/48867 ihale kayıt numaralı “Sivas Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı... İdaresi tarafından ihale edilmiştir.

İşin sözleşmesinde teminat süresi 12 ay olarak belirlenmiş olup geçici kabul 04.03.2020 tarihinde yapıldığına göre kesin kabulün 04.03.2021 tarihinde yapılmış olması gerekmektedir.

Millet Bahçesi ile ilgili gelen şikâyetler üzerine 2022 yılında Belediye ekiplerince 20.000,00 m² çim alanının rehabilite çalışmaları yapılmıştır. Elektrikli merkezi sistem otomatik sulama sisteminin projesine göre yapılmış olmasına karşın, sulama vanaları ile merkezi ünite arasında haberleşme sorunları yaşandığı tespit edilmiş, su deposunda çatlaklar oluşması sebebiyle kullanılamamıştır. Tüm sulama vanaları yerel (pilli) sisteme göre revize edilerek sulama eksiği tespit edilen alanlara da sulama başlıklarının Belediye tarafından ilave edilmiştir. Alanda kuruyan ağaçların belediye tarafından değiştirildiği anlaşılmıştır. Yine kullanımdan kaynaklanmayan nedenlerle yani yapımdan kaynaklı olarak halatlı tırmanma, ip makara, dönence, kuluçka salıncak, dörtlü dönence oyun elemanları kullanılamaz olması nedeniyle kaldırılmıştır.

Sonuç olarak söz konusu alanın işler hale gelmesi için Belediye tarafından 20.000,00 m² çim alanı rehabilitasyonu ile otomatik sulama sistemi revizyonu yapılmış, 147 adet kuruyan ağaç değiştirilmiş, 1 adet çocuk oyun grubu tamiratı, 1 adet ipli tırmanma değişimi ve 2 adet spor aletleri değişimi yapılmış olup bu giderlerin ihaleyi yapan idare ve yükleniciden talep edilmemiş, idari ve adli sürecin işletilmediği görülmüştür.

T.C. Sayıştay Başkanlığı

Sivas Belediyesi 2022 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —