Milli Eğitim Göreve!

Milli Eğitim Göreve!

Milli Eğitim Bakanlığı´nın çok önem verdiği ve bu öneme binaen önemli kaynak aktardığı hafta sonu ve hafta içi yapılan ?destekleme kursları? Sivas´ta deyim yerinde ise titizlikle yapılmıyor. Devletin titizliği ve kurallarını hiçe sayan pek çok okul idarec

 

SİVAS, geleceği okuyamayan devlet işleyişi ve başarısını özümsemeyip ?yan gelip yatmayı? adeta kural haline getiren okul idarecisi sorununu aşamıyor. Bazı okul idarecilerinin ?çalışmama üzerine kurdukları? düzeni dağıtma becerisi göstermeyen Milli Eğitim Müdürlüğü ise eleştirilerin odağında.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın onca çaba ve gayretine rağmen, eğitim öğretimde bir üst çıtaya geçemeyen Sivas, bu sorunu aşamamanın handikabını yaşıyor. Dersanelerin kapatılması akabinde, okullarda Bakanlık tarafından açılan destekleme kurslarının titizlikle takip edilmesi gerekirken, Milli Eğitim tarafından isimleri bilinen ve yan gelip yatma? modunu terk etmeyen okul müdürü ve müdür yardımcılarınca bu kursların aksatılması kabul edilemiyor.

Destekleme kurslarında devam takip olayının yapılmadığı, hatta bazı öğrencilere de kursa gelmeyin telkininin verildiği haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Bazı okul müdürü ve müdür yardımcılarının adeta bir şirket gibi hareket ettikleri ve bu kursları önemsizleştirdikleri vurgulanıyor.

Bu kursları önemsiz ve anlamsız kılan idareciler sayesinde velilerin tekrar dershane günlerine özlem duydukları ve kurslardan soğudukları belirtiliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ?çalışmayan, üretmeyen, ortaya bir şey koyamayan? okul idarecilerini bir bir bilmesine rağmen bu ?çalışmama düzenini bozmaya yönelik? bir adım atmaması, akıllara başka soruları da getirmeye devam ediyor?

Kamu yararına bir yayın hayatı ilkesi gereği mevcut sorunları sorulaştırarak şehir kamuoyu gündemine getiriyoruz?

-Destekleme Kursları sabote mi ediliyor?

-Kurslarda devam neden takip edilmiyor?

-Kurslarda gerekli düzeni sağlamayan okul idarecileri bilindiği halde buna neden göz yumuluyor?

-İl Milli Eğitim, eğitimdeki ?çalışmama düzenini? destekliyor mu?

-Eğer çalışmama düzeni desteklenmiyorsa neden hesap sorulmuyor?

-Çalışmayan okul idarecilerinin kötü örnek olmasının önüne neden geçilmiyor?

-Sivas Valiliği´nin performansınızı artırın isteğine rağmen ?okullarda kurum kültürü oluşturamayan? okul müdürü ve müdür yardımcıları Milli Eğitim tarafından bilinmesine rağmen neden başıboş bırakılıyor?

-Eğitimdeki başıbozukluk ve düzensizliğin velileri tekrar ?dershane özlemi? içine sokmasının sorumlusu kimler?

-2016-2017 eğitim öğretim dönemini de ?günü kurtararak geçiren? okul idarecileri olmasına rağmen, bunlara müsaade edilmesi, kamu düzeni ve adaletini bozmuyor mu?

 



Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim Göreve