Tarih: 26.09.2017 21:52

Milli Eğitimde Neler Oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER 
Haber Murat Kalender

MANİSA´da şehir eğitimine bir katkı sunmak yerine genelde olumsuz bir imaj edinen ALTINSOY´un, haklarında iddai edilen usulsuzluk suçlamları  Manisa Manşet Gazetesi ?Çiftlik Soruşturması Sivas´a uzandı? başlığıyla okuyucularına duyurmuştu.

Gerekçenin ise çok ilginç olduğu bilgilerine ulaşıldı. Manisa yerel gazeteleri ise temasa geçen SİVAS POSTASI GAZETESİ çok ilginç ayrıntılara ulaştı.

Mustafa Altınsoy´un Manisa Milli Eğitim Müdürü iken Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi´nde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk olaylarında adı geçtiği belirtildi.

Konuya vakıf olan Milli Eğitim Bakanlığının konuyu araştırdığı ve müfettiş tayin ettiği ifade edilmekte.

Haksız kazancında kursiyerlerden ?belge parası? toplandığı, aslında açılmayan kursların açılmış gibi gösterilerek müdür ve müdür yardımcılarının bu kurslar üzerinden haksız kazanç sağladığı da MANİSA yerel basınında iddia edilmişti.

İşin en ilginci ise kurslar sonucunda ücretlerin MEM MÜDÜRÜ Mustafa Altınsoy´unda aralarında bulunduğu kişilerin hesaplarına yatırıldığı iddia edilirken, dekontların müfettişlerle paylaşıldığı belirtiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının konu ile alakadar olmak üzere 2 müfettiş görevlendirdiği ve bu müfettişlerin konuyu detaylı inceleyerek rapor düzenledikleri bilgilerine ulaşıldı

Müfettiş raporlarında konunun çok derin olduğu bilgilerine ulaşılırken, ALTINSOY´un konunun SİVAS´a yansımaması hususunda özel çaba gösterdiği de belirtilmekte.

SİVAS POSTASI GAZETESİ ile temasa geçen MANİSA yerel gazetelerinin soruşturmaların neticelendiği ve mahkeminin ALTINSOY başta olmak üzere diğer isimleri suçlu bulduğu ifade edildi. ALTINSOY´un eğer suçlu bulunmuş ise hala MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ koltuğunu neden bırakmadığı ise merak konusu.

ALTINSOY´un MANİS davasında suçlu bulunması bir yana SİVAS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ´ndde de eğitim öğretim anlamlı tarihin en büyük nekahetinin yaşandığı kamuoyunda dilde getiriliyor.

Bakan YILMAZ´ın onca desteğine ve gayretine rağmen, Bakan YILMAZ´ın bu girişimini berelemeye uğraşan bazı vasıfsız idarecilerin de,kendileri gibi başarısız ve vasıfsız isimleri idareci yaparak şehrin eğitiminin altını oyma girişimi içinde oldukları iddia edilmekte.

Hayatları okey maslarında geçmiş olan ve Ak Parti felsefesini yaralayan ve Ak Parti içindeki ihaleci, çıkarcı, her devrin adamı (17-25 ARALIK´tan sonra bile PARALEL yapı ile ilgisini kesmeyen) AKP´li isimlerin referans olduğu bazı Milli Eğitim İdarecilerinin de, asıl maksatlarının şehrin eğitimi yerine kendi zavallı ihtiraslarını tımarlamak olduğu vurgulanıyor.

Milli Eğitim bünyesinde bulunan ve hak etmeden bir yere gelen?lojistik dedikodu? üreten ve Milli Eğitimde pek çok ikiliklerin temelini oluşturan idarecilerin, her devrin adamı olmada gösterdikleri zavallılığa Bakan YILMAZ´ın aman vermemesi bekleniyor.

Hemşehrimiz Sivas´ın TBMM´deki gururu Bakan İsmet YILMAZ´ın ise bu tür yavanlıklardan haberi olmadığı iddia ediliyor. Bakan YILMAZ´a sorun yok diye yanlış bilgi verildiği belirtilirken, bu tür vasıfsız idareciler ile şehrin eğitiminin dibe vurduğu belirtiliyor.

SİVAS POSTASI GAZETESİ kamuoyunu bilgilendirme adına soruyor?

-Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´un isminin karıştığı dava sonuçlanmış mıdır?

-Mahkeme Mustafa ALTINSOY ve ismi soruşturmaya dahil edilenleri suçlu bulmuş mudur?

-İddia edildiği gibi mahkeme aleyhte karar verdi ve ödenen parayı talep etti ise ALTINSOY neden istifa etmemektedir?

-Mahkeme kararını ALTINSOY kamuoyuna ne zaman açıklayacak?

-Mahkemenin ?soruşturma sonucunda  verdiği karar paranın gergi ödenmesi ise, böyle bir olaya ismi karıştığı iddia edilen bir ismin MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ olarak görevde kalması etik midir?

-ALTINSOY açılış ve kapanışlarda boy gösterme ile SİVAS´ı neden oyalamakta?

-Kendi icraatı olan ne vardır?

-Şehrin eğitimine vakıf mıdır?

-Bakan YILMAZ´ın onca gayretine rağmen, Bakan YILMAZ´ın başarısız olması için yoğun çaba gösteren ve kendisinin de bildiği Milli Eğitim ve Okul idarecilerini kollamakta mıdır?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —