Tarih: 07.10.2017 13:43

Milli Eğitimde Neler Oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

SPHM ÖZEL HABER
(Haber: Murat KALENDER)

SİVAS, Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY´un, MANİSA´da isminin karıştığı ?ÇİFTLİK SORUŞTURMASINI? konuşuyor.

Mustafa Altınsoy´un Manisa Milli Eğitim Müdürü iken Yunus Emre Halk Eğitim Merkezi´nde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk olaylarında adı geçtiği belirtildi.

Konuya vakıf olan Milli Eğitim Bakanlığının konuyu araştırdığı ve müfettiş tayin ettiği ifade edilmekte.

Haksız kazancında kursiyerlerden ?belge parası? toplandığı, aslında açılmayan kursların açılmış gibi gösterilerek müdür ve müdür yardımcılarının bu kurslar üzerinden haksız kazanç sağladığı da MANİSA yerel basınında iddia edilmişti.

SİVAS POSTASI GAZETESİ ile temasa geçen MANİSA yerel gazetelerinin soruşturmaların neticelendiği ve mahkeminin ALTINSOY başta olmak üzere diğer isimleri suçlu bulduğu ifade edildi. ALTINSOY´un eğer suçlu bulunmuş ise hala MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ koltuğunu neden bırakmadığı ise merak konusu.

Gazetemizin gündeme getirdiği ?MAHKEMEYİ KAYBETTİ VE PARAYI GERİ ÖDEYECEK? iddiasının ardından günler geçmesine rağmen haberi yalanlayan bir beyanatta bulunmayan ALTİNSOY´un, söz konusu iddiaları kabul etmiş olacağı belirtilmekte.

Manisa ÇİFTİK soruşturması yanı sıra SİVAS POSTASI GAZETE ile temasa geçen pek çok insan, ALTINSOY´un Sivas´ta da bazı olumsuzlukları ile anılmaya başladığını vurguladılar.

Özellikle bazı iddilar ise vahim nitelikte.

Özellikle SİVAS´a geldiğinde kendi lojmanına alınan eşyaların ne şekilde alındığının kamuoyu tarafından bilinmesinin kamu yararı gözeten etik bir kural olduğu vurgulanmakta.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın Sivas için son derece büyük çabalar gösterip, geçen yıllara oranla bu sene 4 yılın ödeneğinden daha fazla ödeneği şehre kazandırdığı bilinirken, MEM Müdürü Mustafa ALTINSOY´un bu gayretlere omuz vermesi iktiza ederken, şahsi rahatı ve ikbali ile şahsi hareket etmesi kamuoyunda anlaşılamıyor.

Her fırsatta ?BAKAN benim arkamda? diye Bakan YILMAZ´ın adını kullanarak, kendini koruma altına alma gayreti içinde olan ALTINSOY´un yanıldığını dile getiren Sivaslılar, Bakan YILMAZ´ın şehre katkı sunmayan bir insanın arkasında olmayacağını ifade ediyorlar.

Kamuoyunda Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY hakkındaki iddiaları şeffaf bir toplum olma ve kamu yararı gözeterek tekrar dile getiriyoruz?

-Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY, Manisa ?ÇİFTLİK DAVASI SORUŞTURMASINDAN? mahkumiyet almış mıdır?

--Eğer mahkumiyet aldı ve paralar geri talep edildi ise,ALTINSOY´un dünyadaki en ileri ve en geri toplumlarda bile kabul görmüş olan etik değerler ölçüsünde istifa etmesi gerekmez mi?

--MEM Müdür ALTINSOY geldiğinde, kendi lojmanına aldığı eşyaların ne şekilde almıştır? Parasını ödemiş midir?

--MEM Müdürü Ehliyet Sınavlarında İSTANBUL´da iken burada görev yazılıp ücret almış mıdır?

--ALTINSOY, mesai dışında Milli Eğitimin resmi aracını şahsı ve ailesi için kullanmış mıdır?

--TOKAT´a düğüne ailesi ile MEM´in arabası ile gittiği doğru mudur?

--Özel okullardan para toplanmış mıdır ve bu paralar nerelerde kullanılmıştır, faturası var mıdır?

--Çalgılı sazlı sözlü gecelerde eğitim içerikli bir şey yapılmış mıdır?

--ALTINSOY, başarısızlığına kılıf bulup kendini dokunulmaz yapmak için ?BAKAN Bey benim arkamda? diye her tarafı bağlamaya çalışmakta mıdır?

--Milli Eğitim Bakanımız İsmet YILMAZ tarafından gönderilmiş bir yazıya ki bu yazıda ?öğretmenin asli görevi dışında başka bir iş ile görevlendirilemez? diye açıkça belirtmesine rağmen bir öğretmeni köyden alıp yanından okul okul dolandırdığı doğru mudur?

--Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN´ın, ?millete yük olmayın, halk için çaba gösterin? direktifine rağmen, ALTINSOY´un günü kurtarıp, SİVAS´ı bir sıçrama tahtası olarak gördüğü doğru mudur?

--FETÖ dosyalarında,Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetleri ve titizliği ölçü alınmış mıdır?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —