Tarih: 07.01.2018 21:30

Milli Eğitimde Temiz Eller

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER
Haber: Murat KALENDER

SİVAS Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bundan önce görev yaptığı MANİSA´da ÇİFTLİK SORUŞTURMASI kapsamında ?akçeli işlere? karışan ve mahkemenin takibine uğrayan Mustafa ALTINSOY, SİVAS´ta da pek çok olumsuzluklar zinciri ile gündemde.

Göreve geldiği ilk günden itibaren hemen siyasi çevrelerle gizli kapaklı görüşmeler içerisine girerek, siyasete de dahil olan MUSTAFA ALTINSOY´un özellikle şehirdeki Bakan İsmet YILMAZ´ın altını oyan ekibin talimatları doğrultusunda icraatlar ortaya koyduğu iddia ediliyor.

Bakan YILMAZ´ı, şehirde bereleme uğraşında olan bir takım isimlerle istişareler yaparak bazı görevden almaları gerçekleştiren ALTINSOY´un, bu vesileyle BAKANIN şehirde eleştirel konuma gelmesine malzeme hazırladığı kamuoyu tarafından dile getiriliyor.

Eğitim öğretimde önemli çalışmalara imza atarak, şehrin eğitimine örnek olan isimleri de yakın takibe alan ALTINSOY, bu isimlere karşı da KUMPAS vari soruşturmalar ayarlayarak, görevi kötüye kullandığı belirtiliyor..

Bakan İsmet YILMAZ´ın şehre pek çok ödenek gönderdiği ve bu maddi varlığa rağmen eğitimde felsefi bir yaklaşım ortaya koymak yerine, keyfiyete yer veren ve şahsi ikbali için siyasiler peşinde koştuğu bilinen ALTINSOY´un ?sıkışınca da BAKAN BEY benim arkamda? diye Bakan İsmet YILMAZ´ın adını kullanması ise zayıflık olarak algılanıyor.

Bakanlık tarafından 2 tane Bakanlık Müfettişinin SALI gününden itibaren şehirde oldukları ve çok derin ve titiz araştırmalar yaptıkları haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY´un soruşturmasını yürüten BAKANLIK müfettişlerinin önümüzdeki hafta soruşturmayı bitirerek raporları hazırlayacakları sanılıyor.

Sivas´ta dilden dile dolaşan ve Mustafa ALTINSOY hakkındaki tuhaf iddiaları kamu yararına tekrar dile getiriyoruz?

--Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY Manisa da görev yaparken ?ÇİFTİK SORUŞTURMASI? isimli akçeli bir işe karışmış mıdır?

--Çiftlik Soruşturması´nda mahkeme suçlu bulup PARALARI geri istemiş midir?

--Eğer mahkeme suçlu buldu ise istifa etme erdemi göstermesi gereken bir ismin neden istifa etmemektedir?..

-Milli Eğitim Müdürü SİVAS´taki ehliyet sınavlarında İSTANBUL´da olduğu halde buradan ücret almış mıdır?

--Milli Eğitim´in resmi arabasını ailesi ve kendisi şahsi işi için kullanmış mıdır?

--Lojmanına eşya almış mıdır bunları ne şekilde ödemiştir?

--İstiklal Marşı hassasiyeti olmayan idareciler var mıdır ve bunlar ALTINSOY tarafından bilinmekte midir?

--Milli Eğitim Müdürü, bir LİSEDE  ?bir bayan öğretmenin bir öğrencinin notlarını yükseltmediği için OKUL MÜDÜRÜ tarafından tartaklanmasını bildiği halde? bu okul müdürünü kollamış mıdır? Bu OKUL MÜDÜRÜ hale MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ desteği ile görevde midir?

--Milli Eğitimde FETÖ okullarına göz açtırmayan bir Milli Eğitim Müdür Yardımcısını görevden almış mıdır?

--FETÖ ile mücadelede uyguladığı yöntem BAKANLIK tarafından örnek alınarak bütün illerin bu yöntemi uygulaması istenen ve bu yöntemi uygulayan örnek bir ismi, FETÖ ile mücadeleden neden alı koymuştur?

--FETÖ ile mücadele eden isimleri görevden almasının ardında şehirdeki ?BAKAN YILMAZ´ı küçük düşürme çabasında olan? yerel siyasi isimlerin parmağı var mıdır?

--Milli EĞİTİMDEKİ görevden almalar sonrasında neden gizli FETÖ SEVERLER bayram etmişlerdir?

--Sayın Cumhurbaşkanımız Recep TAYYİP ERDOĞAN ve hemşehrimiz Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın talimatlarına rağmen  DEVLETİN hassasiyeti olan dosyalar titizlikle incelenmiş midir?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —