Tarih: 08.01.2015 20:15

Milliyetçi Cephe Adayı mı?

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Eski Başkan Doğan ÜRGÜP’ün vekillik hesapları yaptığı biliniyor. Olası bir MHP BBP ittifakında Sivas listesinde baş olmayı hedefleyen ÜRGÜP’ün, seçimler için derinden hazırlıklar içinde olduğu vurgulanıyor.

 Sivas’ta seçim heyecanı ve hazırlıkları yaşanıyor. Belediye Başkanlığı zamanında iyi bir ekip kuramadığından dolayı başarısız bir dönem geçiren ÜRGÜP’ün, şimdilerde genel seçimler için büyük hazırlıklar içinde olduğu iddia ediliyor.

BBP ve MHP tabanında önemli bir yeri olan ÜRGÜP’ün olası ittifak durumunda listeye girmeyi hedeflediği vurgulanıyor.

Milliyetçi Cephe olarak adlandırılan bu iki partinin güçlü adaylarla seçime gireceği belirtiliyor. Özellikle Ünal COŞKUN ve Doğan ÜRGÜP üzerinde geniş bir konsensüsün olduğu parti kaynaklarınca dillendirilirken, Ak Parti’nin listesinin zayıf olması durumunda olası BBP MHP ittifakının 2 kişiyi Meclise gönderebileceği vurgulanıyor.

Milliyetçi Cephe olarak adlandırılan bu iki siyasi partinin son kutuplaşmalar nedeniyle tabanlarının bir birine iyice yaklaştığını belirten siyasi gözlemciler, BBP tabanının MHP tabanı ile son zamanlarda ortak çizgiler içerisinde olduklarını ifade ediyorlar.

Taban birlikteliğini iyi analiz eden Doğan ÜRGÜP’ün televizyon hayatına da atılarak bu taban birlikteliğini daha da pekiştirmeyi hedeflediği gözlemleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —