MİNİASİVAS Şehre Değer Katar

MİNİASİVAS Şehre Değer Katar

Orduevi ve Jandarma Lojmanlarının taşınması yılan hikayesine döndü. Kent meydanının daha da açılıp renkli bir görünüme kavuşması için, biran önce Jandarma Lojmanlarının oradan taşınması bekleniyor.

 

ÜRGÜP´ün Başkanlığı zamanında konuşulan, akabinde konunun AYDIN´ın Başkanlığı dönemine sarktığı da gözlemlenirken, hala Ordu Evi ve Jandarma Lojmanlarının taşınması hakkında ivediliğin olmaması hayretle izleniyor.

Ordu Evi ve Jandarma Lojmanlarının taşınması sonrasında bu yerlerin işlerlikli kullanımı için de yeni görüşler ise beklemede.

Özellikle Sivas´ın İlçelerinde olan tarihi ve doğal güzelliklerinin minyatürünün yapılarak oluşturulacak olan MİNİASİVAS ile şehrin önemli bir cazibe merkezi olacağı vurgulanıyor.

Eserlerin minyatürünün yanına iliştirilecek olan tarihçelerinin de yeni neslin yetişmesinde ön ayak olacağı belirtiliyor. Divriği Ulu Cami, Sızır Şelalesi, Gökpınar, Sarissa, Kayalıpınar gibi pek çok eserin minyatürünün çok ilgi çekeceği ve şehrin geleceğine katkı sunabileceği dile getiriliyor.

Ordu Evi ve Jandarma Lojmanları yerine iliştirilecek bu küçük eserlerin hafife alınmaması gerektiğini dile getiren Sivaslılar, bu küçük başlangıçların pek çok önemli düşünceye kapı aralayacağını vurguluyorlar.

 



Doğruya Doğru
17.08.2015 09:53:37
eğer orjinale benzer güzel birşeyler yapabilirlerse gerçekten çok iyi olur, hemde boş boş çekirdek çitlenip yere atılan bölgeye harika olur