MiniaSİVAS Neyi Bekliyor?

MiniaSİVAS Neyi Bekliyor?

Sivas, Sami AYDIN’dan Miniasivas ile ilgili adım atmasını bekliyor. Meydanda yıkılan eski binaların altına otopark, üstüne yeşil alan anlayışının kadük bir fikir olduğunu belirten pek çok Sivaslı, özellikle yıkılan Adliye Binası yerine MİNİASİVAS ya

Sivas, Sami AYDIN’dan Miniasivas ile ilgili adım atmasını bekliyor. Meydanda yıkılan eski binaların altına otopark, üstüne yeşil alan anlayışının kadük bir fikir olduğunu belirten pek çok Sivaslı, özellikle yıkılan Adliye Binası yerine MİNİASİVAS yapılması gerektiğini belirtiyorlar.

 Yıkılan Adliye binası ve yıkılacak olan Nufus Binası yerine MİNİASİVAS yapılması bekleniyor. Sivas Belediyesinin her yıkılan yer için altına otopark, üstüne yeşil alan repliği eleştiri alıyor. Yeşil alan içinde oluşturulacak olan minyatür parkın şehrin kent meydanına önemli güzellik katacağı belirtiliyor.

Tarihi eserlerin minyatürünün yapılarak sergilenmesinin turizm açısından önemli kazanımlara ve bilinçlenmelere yol açacağı vurgulanıyor. Belediye Başkanı Sami AYDIN’ın artık Fadlum Köprüsü psikolojisinden sıyrılarak daha geniş projeler ağı için harekete geçmesi bekleniyor.

Başta Divriği Ulu Cami, Sarissa, Buruciye Medresesi, Kangal Köpeği, Yıldız Dağı, Sızır Şelalesi gibi daha pek çok enfes değerlerin bir minyatürünün yapılarak yeşil alan varı park içinde sergilenmesinin çok yerinde olacağı ifade ediliyor.