Mücahitler Müteahhitliği Sevdiler

Mücahitler Müteahhitliği Sevdiler

Bir zamanlar Çeçenya, Bosna, Doğu Türkistan, Afganistan başta olmak üzere dünyanın neresinde zulum gören insan varsa onların hakkını savunma girişiminde olan pek çok duyarlı insan, şimdilerde maddi varlıklarını kutsamanın savaşını veriyorlar.Kendi elleriy

 

Bir zamanların anlı şanlı dava adamlarının, kapitalizmi kutsayan tavırları hayretle izleniyor. Tora Bora, Afganistan, Kıbrıs, Çeçenistan, Doğu Türkistan gibi duyarlılıklar besleyen pek çok manevi yanı yüksek insanın, günümüzde bu duyarlılıkları terk ederek, parayı kutsayıp, onu içselleştirdikleri gözlemleniyor.

Daha çok kazanmak için dini ritüelleri de elden bırakmayan bu kesimin pek çoğunun Umreye gidip ve Mevlit okutmadan da geri durmadıkları” biliniyor.

Makam mevki için de taklacı güvercinlerden takla atmayı öğrenen pek çok duyarlı gibi gözüken insanın, eskiden bir takım dernek ve vakıflardaki aidiyetlerini göstermek için belgelerini” paylaşmaları ise geldiğimiz durumu ortaya serer mahiyette.

Ellerinin altında çalışan garibanların emeklerini sömürmede de bir sakınca görmeyen sözüm ona pek çok mücahit geçinen işverenin, bu tutumunu gizlemek için göstermelik hayratlar” yapması ise komik ötesi komik bulunuyor.

Ortak gayretler ve yüce idealler için bir kuruş dahi ayırmayıp, lafla peynir gemisi yürüten sanal mücahitlerin, sosyal medyada pek çok ayet ve hadisi paylaşmaları ise gülünç olmaya devam ediyor.