Tarih: 08.09.2019 11:51

MUHTEŞEM OLUR!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS KONGRE MÜZESİ´nde ?PELİN ÇİFT´in Vali Salih AYHAN, Prof. Recep TOPARLI ve YAZAR-AKADEMSİYEN Necip GÜNAYDIN ile yaptığı program hala konuşuluyor. Mekan ve konu örtüşmesi açısından son yılların en çarpıcı programına SİVAS ve TÜRKİYE şahitlik ederken, anlatılanlar karşısında pek çok insanın gözlerinin dolduğu öğrenildi.

Program esnasından Necip GÜNAYDIN´ın KARA FATMA ve ATATÜRK buluşmasını anlatması ise çok beğenildi. Bu özel anın abideleştirilme isteğine ise Vali AYHAN´ın tamam dmesi izleyenlerce beğeni topladı.

ATATÜRK ve KARA FATMA´nın konuşmasının bir mermer abide üzerinde resmedilmesinin en güzel yerinin ise MÜZE alanında olan çeşmenin üzeri olduğu belirtiliyor.

Bir MİMAR tarafından ufak bir çalışma ile o alana mükemmel bir abidenin oluşmasının mümkün olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Çeşme üzerine kitap şeklinde bir yapıt ile karşılıklı konuşmanın, herkesin okuyacağı şekilde yazılacağı ve bu vesileyle şehrin en işlek yerinde bunu herkesin okuyup bileceği belirtiliyor.

KONGRE MÜZE BAHÇESİNİ daha da anlamlandıracak bu çalışmanın en kısa zamanda yapılabileceği işin uzmanlarınca dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —