Müjdeler Bekleniyor

Müjdeler Bekleniyor

Sivaslılar Başbakanı bekliyor. Ekonomik darboğaz içinde olan şehre Başbakan YILDIRIM´ın, pek çok müjdeler vermesi bekleniyor.

 

Referandum çalışmaları kapsamında PAZAR GÜNÜ Sivas´ta vatandaşlarla buluşacak olan Başbakan Binali YILDIRIM, adeta dert küpü olan şehir ve şehir insanının sorunlarına değinip çözüme kavuşturması bekleniyor. Çarşıda, pazarda, kahvehanelerde, evlerde konuşulan konular şu şekilde.

 --Hızlı Tren Garının , Mevcut Tren Garının modernize edilerek oraya yapılması

Şehirde Hızlı Tren Hattı aylardır konuşulurken, hattın üniversite altından geçmesinin planlanmasının şehri bitireceği uzmanlarca dile getiriliyor. Hızlı Tren´in Üniversite altından geçmesi durumunda 2 Apartman boyutunda viyadük ve hızlı trenin geçiş güzergahının olacağı ve yeni bir ÇİN SEDDİ´nin doğacağı vurgulanmakta.

Başbakan Binali YILDIRIM´ın Sivas´a bir gelişinde bir TV. kanalında ?Bütün Avrupa Ülkelerinde Hızlı Trenlerin şehir merkezlerinde oldukları ve Sivas´ta da öyle olması gerektiğini? ifade ettiği herkesçe dile getiriliyor. Başbakan´ın Hızlı Tren Garı hakkında bu sözünün hayata geçmesi arzulanıyor.

 --Sivas´ın CAZİBE MERKEZLERİ kapsamına alınması.

İşsizlik, çaresizlik ve göç canavarı ile boğuşan şehrin geçtiğimiz aylarda 23 il için düşünülen ve şuan hayata geçmek üzere olan CAZİBE MERKEZLERİ TEŞVİK KAPSAMINA alınması isteniyor.

Eğer şehirde bu ve buna benzer bir teşvik uygulanmadığı sürece, Sivas´ın tamamen boşalarak, emekli ve yaşlılar şehrine döneceği ifade edilmekte.

 --Sivas DEMİR ÇELİK FABRİKASI´nın Şehre Kazandırılması

Sivas´ın yıllardır kanayan yarası olan ve yanlış bir özelleştirmeye kurban edilen SİVAS DEMİR ÇELİK FABRİKASININ (SİDEMİR) yeniden devlete kazandırılarak üretime katkı sağlaması arzulanıyor. Ülkenin Dış tehditler bağlamında olağanüstü tehlikeler ile karşı karşıya kalabileceği düşünülerek İç Anadolu´da güvenli ,STRATEJİK bir şehir için burasının hazırlanması gerektiği dile getiriliyor.

--Lojistik Köy Çalışmalarının Hızlandırılması

Sivas´ın çalışkan Vekillerinden Habip SOLUK´un büyük uğraşlar vererek hayata geçirmeye çalıştığı Lojistik Köy için hızlı ve bitirici adımların atılması bekleniyor.Lojistik Köy, Hızlı Tren ve Sivas Demir Çelik üçgeninin STRATEJİK Bir SİVAS´ı doğuracağı öngörülüyor.

--KIZILIRMAK PROJESİ

Sultan Abdulhamid Han´ın hayallerinden biri olan KIZILIRMAK PROJESİ´nin Devlet desteği ile hayata geçmesi bekleniyor. Belediye bütçesi, hayali,ve imkanları ile burasının heder edileceği kamuoyunda bilinirken, mutlaka üstün bir mühendislik düşüncesi ile MARAMARAY örneği ile KIZILIRMAK´ın değerlendirilmesi bekleniyor.

 --Karadeniz ?Akdeniz Yolu´nun Bitirilmesi

Osmanlı´nın büyük hayallerinden olan ve SİVAS´ı denizlerle buluşturacak olan Karadeniz Akdeniz yol çalışmasının biran önce bitirilerek, Sivas başta olmak üzere diğer illerin de ekonomilerine biran önce katkı sağlamasının  yolunun açılması bekleniyor.

 --Turizm Yatırımlarının SİVAS´a Kaydırılması

Divriği Ulu Cami, Sarissa, Gök Medrese gibi dünya harikalarının bulunduğu şehirde turizm tanıtım ve çalışmaları sıfırın altında seyrederken, Başbakan Binali YILDIRIM´ın Sivas Kültür ve Turizmi için öngörüleri ele alan bir çalışma yaparak, şehrin Turizm anlamında bir değer kazanmasının yollarını açması bekleniyor.

 --Cumhuriyet Üniversitesinin Yenilenmesi

Domuzların üniversiteye girmemesi için duvarların örüldüğü, Orman Müdürlüğü ile anlaşmalar yapılarak fidan dikme çalışmalarının yapıldığı, üniversiteye kapı çalışmaları için aylardır uğraşıldığı, yaş günü gelen öğretim üyelerinin yaş günlerinin kutlama kartları ile kutlanma işlemlerinin tamamlandığı Üniversitemizin, geleceğe yönelmesi için önemli katkıların Başbakandan beklendiği ifade ediliyor.

Üniversite Hastanesinin modernize edilerek hekim açığının giderilmesi bekleniyor. Hastanenin Bölge Hastanesi olmasına katkı sunması arzulanıyor. Duvarların örüldüğü, çam fidanların hazır edildiği, yaş günü kartlarının hazırlandığı, çeşme ve kapı çizim çalışmalarının yapıldığı üniversitemizin bilimsel etkinlik oranının artırılması hususunda neler yapılabileceğinin de Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

 --SİVAS Yazılım Üssü

Başbakan BİNALİ YILDIRIM´ın teknolojik konulara yatkınlığını bilen pek çok SİVASLI, SİBER Bir Dünya İçersinde olduğumuz ve yazılım konusunda sıfırın altında olduğumuz varsayılırsa, Sivas´ta böyle bir üssün kurulmasının ülke menfaatine olduğu ifade ediliyor.

Özellikle HİNDİSTAN gibi ülkelerin bu işten devasa ekonomik kazanım elde ettikleri ve orası ile temasa geçilerek eğitmen getirtilebileceği ve Sivas´ta da yazılım alanında bir çalışmanın yapılabileceği öngörülüyor?

 SİVAS Kale Film Platosu

Divriği Ulu Cami, Selçuklu ve Osmanlı eserleri ile donatılmış şehrin doğal bir film platosu olduğu biliniyor. Yerli sinemayı devletin desteklediğini dile getiren sanatseverler, Başbakan YILDIRIM´ın, İÇ Anadolu da Özgün Bir Film Platosu oluşturma fikrini Sivas´ta hayata geçirmesi bekleniyor. Sivas Belediyesinin başlattığı Kale Film Platosu fikrine YILDIRIM´ın Bakanlık ekonomik destek vererek bunu desteklemesi kamuoyunda arzulanıyor.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Müjdeler Bekleniyor
Soru yorum
20.03.2017 01:47:44
Cidden merakımdan aoruyorum Başbakanımız geldiğinde bunlqrın hangisini verdi?

Yusuf Kul
22.03.2017 18:44:45
2 saat durdu gitti.ne zaman kadar bir dahaki.... Sivaslı yine uyutuldu, yine kaderine terk edildi.