Musa ve Mehdi mi Beklenecek?

Musa ve Mehdi mi Beklenecek?

Firavun SİSİ'nin, seçilmiş Cumhurbaşkanı MURSİ'yi idam ettirme girişimine dünya seyirci kalırken, İslam Dünyası ise MEHDİ ve MUSA bekliyor. Sosyal ortamlarında, çalıştıkları kurumlarda, iş hayatlarında, haksızlıklara karşı dik duramayan, yüce idealler içi

 

Bir zamanlar yüce idealler için fedakârlık içinde bulunan manevi duyarlılığı yüksek pek çok insanın, son zamanlarda müteahhitliğe yükseldiği ve yüce idealler yerine kendi idealleri için yaşadığı gözlemleniyor.

Çalıştıkları kurumlarda, memuriyet hayatlarında, sosyal ilişkilerinde zerrece haksızlığa karşı durmayarak hakkımı öbür dünyada alırım” diye kolaycılığa sarılan, hatta pek çok haksızlığa itaat eden, manevi duyarlılığa sahip olduğunu iddia edenlerin SİSİ'yi nasıl protesto edecekleri merak konusu.

Ortak idealler için ortak bütçeler oluşturarak güzel işler yapalım dendiğinde, sırra kadem basan pek çok sanal mücahidin, iş bağırmaya geldiği zaman bağırmanın bedava olduğu için canhıraş bağırdıkları gözlemleniyor.

Küçücük makam mevki için atmadığı takla kalmayan nicesinin, o makamları elde edemeyince psikolojik terapi görecek duruma geldiği bilinirken, bu tür nicesinin MURSİ'nin dik duruşunu nasıl anlayacağı merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Musa ve Mehdi mi Beklenecek?