Mustafa BALEL´in Yeni Romanı

Mustafa BALEL´in Yeni Romanı

Türk Edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan hemşehrimiz Mustafa BALEL, bir birinden güzel eserler ile yine gündemde.BALEL´in konusu SİVAS´ta geçen "Koç İbrahim´in Medrese Turu" isimli romanı okurlarla buluştu.

SPHM ÖZEL HABER

Mustafa Balel´in yeni romanı "Koç İbrahim´in Medrese Turu", ilk gençlik çağındaki çocuklara edebiyatı sevdirmek amacıyla geçtiğimiz günlerde Mustafa Ruhi Şirin´in yönetiminde yayın hayatına başlayan Uçan At Yayınları arasında çıktı.

Yazarın birçok kitabı gibi konusu doğduğu ve Liseyi bitirene kadar yaşadığı Sivas´ta geçen roman, bir gelin koçunun alnındaki aynanın aracılığıyla bu kentin yaklaşık yetmiş yıllık yaşamını, sıcak insan ilişkilerini yansıtıyor.

Eğlenceli bir dille kale aldığı romanında yazar, Türkiye´nin dört bir yanında olduğu gibi gelişme adıyla ortaya konulan çarpık kentleşmenin bile yüzlerce yıldan beri sürüp gelmekte olan aile bağlarını, mahalle hayatını ve komşuluk ilişkilerini tam anlamıyla ortadan kaldıramadığının altını çiziyor.

Balel´in uzun yıllar aradan sonra iki yıl önce davetli olarak katıldığı Kitap Fuarı dolayısıyla geldiğinde edindiği gözlemlerin de yardımıyla duygu yüklü, içten anlatımıyla sıcacık bir Sivas tablosu çizdiği ?Koç İbrahim´in Medrese Turu?nu İsviçre´de yaşamakta olan sanatçı Soner Hızarcı resimledi.

Mustafa Balel´in Şubat ayında Uçan At Yayınları etiketiyle çıkacak iki romanı daha var: ?Cücü? ve ?Fikoko Koçi ya da Parktaki Adam?  

 



Anahtar Kelimeler: Mustafa BALEL Yeni Romanı